Vučić spasava Srbiju, hajde da mi spasimo kosmos

0

Milan Beko

A evo, na primer, kako je možda sam univerzum kroz istoriju nametnuo neke svoje favorite da u nekoj hipotetičkoj situaciju posrnuli svet dignu na noge. Uz logičnu pretpostavku vaskrsnuća, koje iskreno želim i srpskim gubitašima, pravim malu, kompaktnu vlada za spas kosmosa, ali da ne mislite da nameravam da podvučem sličnost sa ovdašnjim pokušajima za izbavljenje naroda srpskog. Nikako!

Sasvim je logično da za ministra odbrane bude postavljen Adolf Hitler – on odlično zna šta je ofanziva, pa će najbolje znati i kako da se kosmos odbrani.

Ko drugi za ministra policije nego – Džingis-kan! Čvrsta ruka, vladavina ni po babu ni po stričevima, za zapovednike je birao najsposobnije, a ne ljude iz partije (što se tada zvalo pleme ili klan), izuzetna konjica (neophodna za čuvanje stadiona kad se igraju utakmice, znate one velike konje koji, kad prođu pored redova navijača uteruju strah u kosti i huliganima – e pa zato univrerzumu treba konjica), dvema rečima – idealno rešenje!

Ministar za vanredne situacije sigurno bi mogao da bude Neron. Ovo bi moglo istovremeno da bude i ministarstvo za kapitalne investicije, pa da čovek obavlja dvojaku funkciju, jer ako – ne daj bože – vatra proguta neki grad, Neron prvo ugasi požar, a onda digne velelepan novi megapolis. Vrhunski, zar ne?

Dobar deo istočnog sveta neće se dvoumiti oko izbora ministra ekonomije (i privrede, i finansija) – Karl Marks! I mi sami smo svedoci kako uspešna ekonomska teorija dovodi nacije do ruba egzistencije u praksi i kad to ispričamo i ostalima, i oni će prihvatiti Marksa. Pa ko ne bi voleo da čeka hranu u redovima, da prodaje benzin u plastičnim flašama, da prima zarade u trilionima hiljada milijardi? (Ha, a ovde sam vas sigurno prevario – mislili ste da ću za ekonomiju da predložim Beka ili Kostića? Neću, neću, oni su već kaparisani za Srbiju)

Lukrecija Bordžija je imala, reklo bi se, neke veze s hemijom, lekovima, napicima… Ako ne ona direktno, njena porodica sigurno, što znači da zna znanje. A kako treba težiti ravnopravnoj zastupljenosti žena u svemu – Lukrecija je idealan vođa ministarstva zdravlja.
 

Miodrag Kostić

Kaligula. Pa na sam pomen njegovog imena javlja se samo jedna asocijacija – kultura. Ako zna čovek šta su bahanalije ubilačko-seksualnog tipa, onda zna i šta nisu, pa može izvanredno da unapredi univerzalnu kulturu, prostim činjenjem i propagiranjem suprotnih stvari od onih koje su za njega uobičajene.

Premijer. Eh, toliko sjajnih imena… Ali eto, kako mi sa ovih prostora vazda nekako naginjemo ka Rusiji, onda bi Ivan Grozni mogao da bude prvi među jednakima. Ako je već uveo neviđene reforme u Rusiji i unapredio državu, pa osnovao prvu štampariju u istoj, unapredio trgovinu sa zapadnom Evropom, podizao gradove… onda bi mogao da predovdi i vrhunsku galaktičku vladu. A to što je u nastupu besa ubio prvorođenog sina, takođe Ivana, samo je potvrda da je srca kamenoga, a takav nam treba za bolne rezove koji univerzumu predstoje.

Ima sad tu još dosta ministarstava za podelu, još više kandidata… Ali, za sada je dovoljno i ovoliko. Uostalom, Vučić je dao samo dva kandidata-spasioca za Srbiju, a ja čak sedam za kosmos. Od mene dosta.

A koliko još tu posla tek ima… I-haj! Pa gde je sva ona sitna boranija, razne institucije, službe, ali i službice… Evo, da pomenemo još samo da bi vođa kontraobaveštajne službe mogao da bude pouzdani Juda Iskariotski, kapetan Kuka da predovdi mornaricu, Crveni Baron avijaciju, Atila pešadiju… Dakle, pominjem samo provereni kadar. Oni su pokazali da znaju znanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here