Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd spremio mere protiv Prištine, koja je pre devet meseci uvela takse, i naglasio da će se sa njima ići posle sastanka u Parizu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd spremio mere protiv Prištine, koja je pre devet meseci uvela takse, i naglasio da će se sa njima ići posle sastanka u Parizu.

– Spremili smo mere. Gledaćemo da ne pogode Srbe na KiM, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu – rekao je Vučić povodom razgovora sa predstavnicima Srba sa KiM.

Glas za Čauši – glas za tzv. veliku Albaniju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas to što su neki Srbi na KIM na lokalnim izborima glas dali albanskoj kandidatkinji Gondži Čauši, a ne srpskim predstavnicima, rekavši da su time glasali direktno za tzv. veliku Albaniju, ali da je većina Srba to razumela i zato je i podržala Gorana Rakića.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu Marka Jakšića da bi bolji gradonačlenik Mitrovice bila Gondža Čauši nego Goran Rakić, Vučić kaže:

– Ne znam ništa o toj ženi i ne mogu da govorim ništa loše. Imali smo mi uvek mnogo takvih ljudi, oni imaju pravo na svoj izbor i mi moramo da ga poštujemo. Važno je da ljudi znaju da je to rekao lider “1 od 5 miliona” SzS, da mu je draže da glasa za kandidata Kadrija Veseljija i Hašima Tačija, nego za kandidata Srpske liste.

Ne dolazim u parlament da budem glineni golub

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će na sednici Skupštine Srbije o KiM podneti izveštaj i načelno govoriti o budućim potezima kad je reč o Kosovu, ali da neće iznositi taktičke planove i protivnicima predočiti sledeće korake, jer bi to bilo nelogično.

Vučić je na konferenciji posle sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM, komentarišući navode pojedinih medija da neće izneti nikakav novi plan, rekao da je logično da država ne iznosi javno svoje planove i protivnicima predoči svoj sledeći korak.

U parlamentu “stenografski” o Saboru, da ne izmišljaju

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će na sednici parlamenta u ponedeljak izneti detaljne zabeleške o sadržaju nedavnog sastanka sa Saborom SPC u u odgovor na sve špekulacije po pojedinim medijima, a posebno je odbacio tvrdnje vladike Grigorija da je na tom sastanku “napao” vladiku Teodosija.

– Ja sam se iznenadio, mislio sam da to što se govori u Saboru ostaje u četiri zida – rekao je Vučić na konferenciji posle sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM.

Neće se dočepati severa…

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbima izabranim za gradonačelnike opština na severu KiM rekao da rade svoj posao, da ne žure sa eventualnim ostavkama, te da će prvo “upoznati” Prištinu sa merama koje je država pripremila u odgovor na njene dosadašnje poteze.

Na pitanje dopisnika albanske televizije šta je sugerisao predstavnicima Srba sa severa KiM, koji su izašli na izbore, ali su ranije najavili mogćnost da ponovo podnesu ostavke, Vučić je preneo da im je rekao da rade svoj posao.

I dalje ćemo raditi na sprečavanju priznanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući činjenicu da godinu dana nijedna zemlja nije priznala nezavisnost Kosova, da će Srbija i dalje raditi na tome.

Na pitanje da li to smatra srpskim diplomatskim uspehom, Vučić kaže:

– Što se tiče nepostojećih priznanja u poslednjih godinu dana, ja sam srećan što mi, ovakve budale, uspevamo da se nosimo sa takvim “genijima, akademicima i naučnicima”, bar donekle – rekao je on, misleći na albanske političare u Prištini.

Teško Srbima, dok se ne završe izbori u Prištini

Teško Srbima dok se izbori u Prištini ne završe, konstatovao je danas predsednik Aleksandar Vučić i ukazao da su Srbija i Srbi jedina tema u Prištini, te da se albanski političari utrkuju u tome ko više mrzi Srbe, računajući da glasove birača.

Vučić je, odgovarajući na pitanje kakve signale sada Priština šalje kada Kadri Veselji kaže da se predomislio I da takse treba da ostanu, a RamušHaradinaj najavljuje susret sa Merkel u Berlinu I kaže da će dobiti viznu liberalizaciju I bez povlačenja taksi, kao I da radi na sprečavanju “Dodik države”, kazao: “A zamislite državu koju biste mogli da nazovete ‘Tači-Haradinaj’ država. Znate li nekog ko hoće da živi u takvoj državi, pošto stalno vređaju srpske predstavnike?”, zapitao je predsednik.

Čestitike SL na izbornoj pobedi, slede projekti

Predsednik Aleksandar Vučić još jednom je danas čestitao Srpskoj listi pobedu na izborima za gradonačelnike opština na severu Kosova i Metohije, uprkos pritiscima, i najavio nove projekte, značajne za građane, poput završetka regionalnog vodovoda.

Vučić je preneo novinarima da je sa Srbima razgovarao o važnim projektima na Kosmetu, te najavio da će za Vidovdan otvoriti regionalni vodovod za sever Kosova, što je od ogromnog značaja za taj prostor, u koji su uloženi milioni evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here