EPA/Alexandros Beltes
Aleksandar Vučić i Prokopis Pavlopulos

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas grčkom predsedniku Prokopisu Pavlopulosu na podršci te zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i evropskom putu naše zemlje i poručio je da će Srbija podržavati teritorijalni integritet Grčke i neće menjati svoju poziciju po pitanju Kipra.

Vučić je istakao da se Srbija i Grčka na političkom planu podržavaju i u svim međunarodnim organizacijama i institucijama i dodao da su dva naroda bili jedni uz druge uvek kada je bilo najteže.

Predsednik Srbije je istakao da su Srbija i Grčka bili i danas su prijatelji, a da je na njima da odnose dalje razvijaju kako bi dve zemlje i dva naroda bili još bolji prijatelji i još bliži u budućnosti.

– Srpski i grčki narod su vekovima delili zajedničku sudbinu i bili jedni uz druge kad je bilo najteže – rekao je Vučić.

On je istakao da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i da je ponovo pokrenuto povećanje trgovinske razmene, da razmena usluga raste iz godine u godinu, dok je sve više srpskih turista u Grškoj, ali i Grka u Srbiji.

Vučić je zahvalio Grčkoj na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja će, ističe, uvek podržavati teritorijalni integritet Grčke.

– Potpisnici smo Koncevncije o pravu mora i u skladu sa tim podržavaćemo integritet Grčke svuda, kao što smo to učinili i sa Kiprom i ta pozicija je nepromenjena – rekao je Vučić.

Izrazio je zahvalnost Grčkoj na podršci evropskom putu Srbije i dodao da mi znamo da imamo određene uslove koje drugi nisu imali, što je, u slučaju Srbije, između ostalog, i pitanje Kosova i Metohije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here