pixabay.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će do marta Srbija dobiti 350.000 doza američko-nemačke “Fajzer i birth” vakcine i da će to biti tek dovoljno da pokrije zdravstveni sistem i veći deo policije i vojske.

Vučić je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke novinarima rekao da će pokušati da probaju da pre nove godine Srbija nabavi vakcine za najugroženije građane.

– Prvu vakcinu koja dođe u Srbiju ja ću da primim, Ana će od drugog, neko treći će od trećeg – rekao je Vučić i pojasnio da će oni vakcinu primiti kako bi građanima pokazali da je važno da prime vakcinu i da je ona dobra.

On je dodao da će vakcina biti besplatna.

Vučić kaže da nema naznaka da se korona smiruje i da je svakog danas sve više pozitivnih na taj virus. On je rekao da će danas biti između 600 i 700 zaraženih i da je ovo jedna od najtežih nedelja dosad. Rekao je da se očekuje da narednih dana pređe i 800, 900, 1.000 i da postoji problem s bolničkim kapacitetima.

– Kada imamo između 80 i 100 više hospitalizovanih od otpuštenih dnevno onda nam treba samo dan do dva da popunimo jednu bolnicu, da moramo posle toga da krenemo sa popunjavanjem druge – rekao je srpski predsednik.

On je najavio da će dve nove kovid bolnice biti gotove do 1. decembra i da će do Svetog Nikole moći da primaju prve pacijente.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here