Aleksandar VučiĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče u Nišu da će Srbija nastaviti da se vojno naoružava i oprema jer je politika aktuelne vlasti “jačanje Srbije u svakom, pa i u vojnom smislu”.

– Mnogi bi voleli da je naša politika politika slabe Srbije, ali naša politika je jačanje Srbije u svakom, pa i u vojnom smislu, za šta su potrebni novac i velike reforme. Nikoga nećemo da napadamo i diramo, ali hoćemo da čuvamo svoju nezavisnost – rekao je Vučić.

On je najavio da će plate “vatrogasaca i spasilaca iz MUP-a ove godine biti veće za najmanje deset odsto, a sledeće godine uvećane još i više”, kao i da će oni biti bolje opremljeni, uz obrazloženje da država želi da pokaže zahvalnost ljudima koji rade najteže poslove, žrtvujući i sopstvene živote.

Međunarodna vežba “Srbija 2019” završena je juče ceremonijom na Trgu kralja Milana u Nišu. Pre svečanog završetka, na Bovanskom jezeru u opštini Aleksinac izvedena je pokazna vežba spasilačkih timova iz sedam zemalja.

U trodnevnoj vežbi učestvovalo je više od 500 pripadnika različitih službi zaduženih za vanredne situacije iz Srbije, Rusije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Turske, Kube, kao i predstavnici Rusko-jermenskog humanitarnog centra.

 

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here