EPA/Philippe Lopez
Francuski "Rafal"

“Srbija planira da nabavi francuske borbene avione Rafal”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Rojters, što, prema navodima britanske novinske agencije, eksperti vide kao “najnoviji znak da se Beograd distancira od tradicionalnog snabdevača oružjem i saveznika Rusije”.

– Pregovarali smo o ovoj kupovini 12 novih aviona godišnje i takođe planiramo da kupimo još 12 korišćenih aviona iz druge zemlje – kazao je Vučić.

Srbija i “Dašault Aviation”, francuska kompanija za proizvodnju vojnih i poslovnih aviona, razgovarali su o kupoprodaji 12 aviona, objavio je francuski “Tribjun vikli” prošle nedelje.

Rojters podseća da je pre tri godine Srbija kupila Mistral, francuski sistem zemlja-vazduh, a 2016. godine je kupila helikoptere od “Erbasa”.

– Zainteresovani smo za nabavku Rafala, gledamo najbolji način da ih kupimo, a da ne ugrozimo naše javne finansije – dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da Beograd takođe razmatra kupovinu dodatnih aviona kako bi zamenila letelice napravljene u bivšoj Jugoslaviji.

4 COMMENTS

  1. Neče ti pomoči Francuska ni Rafali ni Turska ni Bayraktar još manje Rusija nezna ni glava ni dupe gdejoje zato pamet u glavu šta radiš ode sve u pmm zbog neutralnosti odosmo 20god unazad u svakom smislu.

  2. Zašto ne objavljujete sramno glasanje srpske vlade da se Rusija izbaci iz saveta za ljudska prava? 3 dana posle izbora. Pa sad možemo da se pozdravimo sa Kosovom i kad nekom Englezu ili Ameru padne na pamet da nas optužuju da smo genocidan narod dobićemo K…C od Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here