Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je Srbija veoma zainteresovana za nabavku turskih bespilotnih letelica – Barjaktar.

– Veoma su nam interesantni sistemi bespilotnih letelica i svakako ćemo ih u budućosti kupovati više, a da li ćemo postići dogovor sa turskom stranom ili ne, to ćemo da vidimo. U svakom slučaju reč je o veoma dobrim bespilotnim letelicama, moram da pohvalim turske proizvođače – rekao je Vučić.

Ističe da je Srbiji uvek u interesu da osnaži i pojača svoju gotovost i spremnost za odbranu.

– Mi nikome niti pretimo, niti ćemo koga da napadamo, ali moramo uvek da budemo spremni da ne bismo bili iznenađeni, kao što su neki nedavno, ipak, bili iznenađeni. I u skladu sa tim preduzimamo sve korake i mere i nije nam lako pošto moramo da izdvajamo značajna finansijska sredstva da bi išli u korak sa zemljama koje su vojno svrstane.

Predsednik je naglasio da je Srbija istinski i iskreno vojno neutralna zemlje, kao i da Srbija želi sama da čuva, brani i štiti svoje nebo, kao i zemlju.

Ipak, to zahteva velika ulaganja, napominje Vučić i dodaje da će to pokazati kao veoma pametno i mudro ulaganje.

– Vidim šta se zbiva u različitim savezima i blokovima i važno je da mi to možemo ekonomski da podnesmo i da nam zemlja ide napred, ali tako da budemo uvek čvrsti i možemo da odvratimo svakog potencijalnog agresora na našu zemelju – zaključio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here