Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas dodatne reforme Vojske Srbije. Vučić je rekao da će Srbija stati sa kupovinom oružja i da će na pametan način razvijati kompletan sistem odbrane.

– Doneli smo odluku, razgovarao sam s Vulinom i Mojsilovićem, ići ćemo na dodatne reforme naše vojske, da je pravimo još mobilnijom, još bržom u sistemskom smislu, ali ne u smislu kupovine oružja kao što naši ljudi misle, naprotiv, čak ćemo stati s kupovinom oružja – rekao je on na konferenciji za novinare nakon razgovora sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

Vučić je rekao da će Srbija na pametan način razvijati sistem odbrane, kako bi bila mnogo snažnija nego danas.

– Od Belorusije po tom pitanju možemo da naučimo mnogo toga – rekao je on.

Komentarišući vojsku, Lukašenko je rekao da Belorusija ima veliko iskustvo u mnogim oblastima, a posebno u oblasti vojske i bezbednosti, pošto je ta zemlja proglašena za zemlju broj jedan po pitanju bezbednosti.

– Slažem se sa Vučićem da je vojska potreba, mobilna, jaka, koja može da deluje. Rekao sam to svojevremeno i Miloševiću i predsednicima koji su bili posle njega. Vi ste danas napokon počeli da radite na svojoj vojsci – naveo je Lukašenko.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here