EPA/GEORGI LICOVSKI
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras po dolasku u Brisel da je neformalna radna večera od velikog značaja i najavio da će da štiti interese Srbije i srpskog naroda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće večeras neformalnoj večeri koju za lidere Zapadnog Balkana organizuje predsednik Saveta EU Šarl Mišel.

Vučić je, u izjavi za TV Pink, uoči sastanka, kazao da će na njemu prisustvovati ne samo predsednik Saveta EU, već i predsednica Evropske komisije, šef evropske diplomatije, „sve što je važno u Evropi“.

Istakao je da neće biti lako ni njemu, ali ni drugim učesnicima sa Balkana.

– Svako će izneti svoje. Zamislite kako bi izgledalo da nisam ovde. Kakva bi bila divna unisona diskusija da mene nema. Oni će da štite interese svojih teritorija i zemalja, a ja Srbije i srpskog naroda – objasnio je on.

Na konstataciju da će se za stolom naći sa svima koji „ne vole Srbiju“, Vučić je rekao da nikada ne bi govorio da neko od njih ne voli našu zemlju.

– Svakako smo možda meta njihove kritike. Ne znam kako ste našli Edija Ramu u svemu tome. Mogu da nas napdaju Hašim Tači ili Aljbin Kurti, ne znam ko će da dođe, Milo Ðukanović zbog Zakona o slobodi veroispovesti, Željko Komšić što mu se ne sviđa što nisam, ne znam šta, rekao Miloradu Dodiku. Možda i Andrej Plenković što nisam oduševljen izjavama o Stepincu i Budaku – rekao je on.

Vučić je kazao da neće biti lako i da bi svakako bilo lepše da gleda utakmicu Crvena Zvezda – Partitzan, ali za to, kako je naglasio, nije biran.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here