Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se razgovarati o efektima rata u Ukrajini na našu zemlju, ali i o situaciji u regionu, odnosno o pokušajima pojedinih da Srbiju uvuku u sukobe.

Vučić je poručio i da će sutra i Podgorica i Priština dobiti odgovor Beograda po pitanju zabrane glasanja na izborima, a osvrćući se na zabranu Vlade Crne Gore da se Srbi izjasne na izborima u Beranama, Nikšiću i Sutomoru.

Kako je naveo, kosovski premijer Aljbin Kurti tražio je od Beograda da prizna nezavisno Kosovo kako bi se organizovali izbori na teritoriji KiM.

– Podgorica i Priština dobiće sutra odgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi, ali će sada biti sa dalekosežnim posledicama. Mislili su da je moguće da lažima zatru našu Srbiju, a čekali su priliku da izazovu sukob, misleći da je vreme za nove pogrome, proterivanje našeg naroda, rušenje naše zemlje. Srbija je pametna i uveren sam da ćemo umeti da sačuvamo mir, slobodu i da ćemo pameću, ali i snagom osigurati sve ono što u prošlosti nismo umeli –  poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima, pred nama je težak period i kako kaže, vremena su mnogo ozbiljnija.

– Situacija u svetu biće sve komplikovanija i nemam sumnje, biće sve teža. Umesto prekida sukoba, mogu da kažem da će sukobi biti žešći i veći, da će histerija i ludilo da se nastavi u Evropi, ali i u čitavom svetu – kazao je Vučić ocenjujući da to za Srbiju predstavlja veliki teret.

Zbog situacije izazvane ratom u Ukrajini, kako je najavio, na sutrašnjem sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće reči i o merama kako bi se obezbedilo da u Srbiji bude dovoljno naftnih derivata, a da se niko od srpskih partnera ne uvredi.

3 COMMENTS

  1. Oni su marionete i podguzne mušice američkih rusofoba i srbofoba. Njima odgovoriti, a Amerikancima proslediti odgovor , da budu “informisani” .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here