Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da sutra ili u utorak ujutru stiže još 211.000 fajzerovih vakcina.

– Kinezi i Fajzer rade kao švajcarski sat, što se tiče isporuka vakcina, svaka im čast. U ponedeljak stiže to, a onda u sledeću nedelju mislim da stiže još 500.000 (kineskih vakcina)… ali ajde da ne govorim još ništa – kazao je Vučić sinoć gostujući na B92.

Dodao je da su kineske vakcine – 500.000 sledeći kontingent, posle dolaska fajzerovih vakcina koje stižu najverovatnije sutra.

– I znam da će Kinezi nama da daju još milion vakcina u maju – naveo je Vučić.

Kazao je da Srbija ima oko 15 miliona vakcina u ugovorima, ali da niko ne poštuje ugovore osim Kineza i Fajzera.

Kada je reč o Kovaks programu, dodao je da je trebalo da dobijemo 96.000 vakcina, ali da smo dobili 57.000 vakcina, jer kažu da nismo ugroženi.

– Zato što smo bili pametni i sposobni. Srbija jeste na evropskom putu i mi moramo da idemo ka Evropi, ali nisam budala da ne smem da izgovorim šta mislim o nekom u Briselu. Ako mislite da vam je potreban predsednik da ga šutiraju kao loptu i u Briselu, Zagrebu i Podgorici, vratite neke predsednike na vlast i imaćete ih opet – poručio je Vučić.

Ne veruje da će, kako kaže, nekom u Briselu smetati što će Srbija proizvoditi vakcine, ali da verovatno nisu oduševljeni. Istakao je da je za Srbiju važno da bude na evropskom putu više zbog političke stabilnosti, a manje ekonomske.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime