EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće sutra, na posebnoj sednici parlamenta, Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom od 15. juna 2021. godine do 1. septembra 2022. godine.

Izveštaj će predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poslanike i građane obavestiti o trenutnom stanju, izazovima koji slede, kao i o svemu što je država do sada uradila za srpski narod na Kosovu.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun rekao je danas da od posebne sednice očekuje sveobuhvatnu raspravu, te naglasio da svi poslanici zainteresovani, zabrinuti i posvećeni traženju rešenja za taj najteži izazov.

– Očekujem kostruktivnu sednicu, uz manje čarke. Nadam se da svi razumeju težinu pitanja i značaj trenutka. Čini se da dolazi vreme kada ćemo konačno morati da rešimo to pitanje –  rekao je Drecun.

On je izrazio nadu da će poslanici biti iznad svake vrste uobičajenih rasprava, jer se razgovora o najvažnijoj temi koja će prelomiti našu budućnost.

Posebnu sednicu parlamenta o Kosovu tražile su poslanička grupa SNS, kao i nekoliko opozicionih poslaničkih stranaka.

Pojedine opozicione stranke su podnele i svoje predloge rezolucije o Kosovu, poput Dveri i Narodne stranke, a svoju inicijativu predložiće na sednici i poslanička grupa “Ujedinjeni”.

– Pošto je tek izabran mandatar, biću sam u skupštini i sam ću odgovarati na pitanja svih poslanika, neću napustiti sednici ni jedan sekund. Da li će sve moći da se završi u jednom danu ili dva dana. Ja sam to vreme posvetio skupštini i poslanicima i građanima, da odgovorim na sve. Mislim da će ljudi moći da vide koliko odgovornosti i neodgovornosti ima u svemu tome. Verujem da će ovaj prvi princip odovornosti i ozbiljnosti, nadam se, biti preovlađujući – istakao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here