Tanjug
Aleksandar Vučić

“Sutra u našu zemlju stiže još 500.000 doza kineske vakcine Sinofarm”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dva miliona doza je Srbija obezbedila do kraja februara, naglasio je predsednik posle video-samita koji organizuju Kina i 17 zemalja.

– Stiglo je jutros 50.000 Sputnjika V za prvu dozu, a u narednih 15 dana dobićemo još 50.000 za drugu dozu te vakcine. Obezbedili smo da 15. i 22. februara u našu zemlju stigne još 88.000 Fajzerovih vakcina, 42.000 plus 46.000. Potpisali smo ugovor i sasvim je izvesno da ćemo do 20. februara dobiti i AstraZeneka vakcine, i to između 125 i 150 hiljada – rekao je Vučić.

Ponosan sam na sve koji su radili na tom projektu, naveo je. Dodao je da se Sinofarmove vakcine u ovom trenutku nalaze u našem magazinu u Kini. Zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, “posebno predsedniku Kine Siju” koji je dao “ogromnu podršku”, ali i “prijateljima iz Britanije i Indije” da bismo došli po bilateralnih ugovora do AstraZeneka vakcine”.

– Imaćemo milion vakcinisanih i revakcinisanih, dva miliona doza je Srbija obezbedila do kraja februara. Idemo na dalju masovnu vakcinaciju, da bismo spasavali živote ljude – naveo je Vučić.

Vučić je, na poziv kineskog predsednika Si Đipinga, učestvovao na video-samitu koji organizuju Kina i 17 zemalja centralne i istočne Evrope. Rekao je da su govornici na tom samitu takođe istakli uspeh Srbije kad je u pitanju vakcinacija.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here