Tanjug
Aleksandar Vučić

U pančevačkoj kasarni “Rastko Nemanjić” održan je prikaz sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije. Vojnoj vežbi pod nazivom “Vrh koplja 2021” prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić.

Na prikazu su učestvovali pripadnici 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Prikazu u kasarni u Pančevu prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

Vojna vežba sastojala se iz sedam delova: izviđanje, posedanje linije blokade, napad na terorističke snage u seoskom ambijentu, dejstvo na oteto vozilo, napad na terorističke snage u urbanom ambijentu, napad na teroriste u izolovanom objektu i uništavanje improvizovanih eksplozivnih naprava.

Vučić se nakon vežbe zahvalio VS i najavio da će se sve više ulagati u vojsku, a da će primanja biti sve veća. On je poručio vojnicima da očekuje da budu odvraćajući faktor za svakog agresora.

– Za nas je uloga vojske veoma značajna – rekao je Vučić.

Kaže da Srbija mora da odvrati svakog agresora i odbrani svaki napad na našu tetrutoriju i građane.

– Svakom da bude jasno da Srbija nije džak za udaranje, da nam prete ona kako su to mnogi činili u prošlosti – naveo je Vučić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here