Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za njega iznenađujuća vest odluka predsednika SAD da imenuje aktuelnog američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela za specijalnog predsedničkog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine i najavio da će u toku dana imati telefonski razgovor sa njim.

Posle sastanka sa predstavnicima Srpske liste u Beogradu, Vučić je rekao da se pregovori Beograda i Prištine već odvijaju pod okriljem Evropske unije i da je specijalni izaslanik bio Metju Palmer.

– Američki predsednik Donald Tramp je sada postavio novog čoveka i ja odmah danas imam razgovor sa Grenelom. On je, naravno, ozbiljan čovek od poverenja Trampa i videćemo u kojem će smeru to da ide – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija “ne izražava nezadovoljstvo” dijalogom pod okriljem EU.

Predsednik SAD Donald Tramp imenovao je ranije Ričarda Grenela, aktuelnog američkog ambasadora u Nemačkoj, za specijalnog predsedničkog izaslanika za pregovore Beograda i Prištine, saopšteno je iz Bele kuće.

10 COMMENTS

  1. Za sve stolove pregovaracke gde su srbi sedeli sve su izgubili! Ko da igraju poker sa svojom drzavom kao ulog. Zasto idete na pregovore? O cemu da se pregovara? Da pregovarate o svojoj teritoriji? Zar se niste par puta vec opekli! Ode i Kosovo sad! Bice nama Beogradski pasaluk u vodi!

      • Okupatora? Pa vi ste okupator, a ti pogotovo! Vi zivite u zabludi! A ocigledno nemozes bez srba jer si na ovo stranicu! Vi znate da bez nas nemozete nista, da cete samo da zivite u zabludi! Sanjaj ti sanjaj! Mi cemo se otarasiti vas okupatora! Ali ti si taj koji ce da se okrece kako vetar duva! Reci ces! Ja sam uvjek voljeo Srbiju! Ja nikad nisam voljeo Taci niti sam gljasao sa njega!

  2. Srbija “ne izrazava nezadovoljstvo” dialogom pod okriljem EU”?????
    Prosto je neverovatno koliko ovaj lik, nazalost predsednik Srbije, ne zna sta govori! Sta uopste moze biti “zadovoljavajuce” u “pregovorima” koje vodi EU???
    Umesto na insistiranju sprovodjenja rezolucije 1244 i premestanje pregovora pod okriljem UN on nema granica dodvoravanju zapadnim krvnicima Srbije!
    DOKLE???

  3. a gde su vase crvene linije? a gde je rus? siptari sve dobijaju a i postavili ste granicu izmedju srba. ukloni je pod hitno. bre sta je to?

  4. Gospodine Vucicu.
    Ricshard Grenej je vrlo tvrd homoseksalni orah. Sa njim mozete samo da budete gubitas, ili da
    kosovski problem zaledite i da cekate balja vremena.
    Amerika je svedska sila u zalasku. Cekanje je dobra varijanta, a za to vreme pokusajte na bobar diplomatski nacin da EU malo provozate izmedju Evro-Azija- EU.
    Nezaboravite Americi i Eu jako tesko pada da jedne Srbija u sred Evrpoe ode u alijacu Rusija- Kina,
    na ovu kartu treba igrati, izgubiti nemate nista.

  5. Dok se ti iznenadjuješ Pacoli je već odrešio kesu.Samo vi trčkajte za zapadom,klanjajte im se i na kraju ćete ostati ogljeni.Ode Kosovo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here