Vučić: Turska da hitno pronađe ubicu

0

Vučić: Hitno da pronađu ubicu
 

Premijer Vučić izrazio je zaprepašćenje zločinačkim ubistvom koje je počinjeno nad građaninom Srbije i rekao svom turskom kolegi da Srbija zahteva hitno pronalaženje i hapšenje ubice i njegovo najstrože kažnjavanje.

 

Takođe, predsednik Vlade Srbije saopštio je turskom premijeru Davutogluu da šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Galatasaraj Ergin Ataman, posle izjave u kojoj je ubijenog mladića, kao i sve ostale navijače Crvene Zvezde, optužio za terorizam, nije dobrodošao u Srbiju.

 

Predsednik Vlade Srbije istakao je da je Srbija samo pre nekoliko nedelja dočekala trostruko brojniju grupu navijača Bešiktaša i obezbedila im punu sigurnost i bezbednost u Beogradu.

 

Predsednik Vlade Turske Ahmet Davutoglu izrazio je žaljenje što je jedan mladi ljudski život ugašen i obećao je da će turske vlasti učiniti sve da se počinilac zločina pronađe i izvede pred lice pravde.

 

"Nož u srce"

Predsednica Narodne Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je danas ubistvo navijača "Crvene zvezde" u Istanbulu i pozvala nadležne organe u Turskoj da što hitnije reaguju, pronađu i kazne počinioce.

 

"Ne možemo da gradimo odnose saradnje i poverenja dok huligani u Turskoj zabijaju nož u srce čoveku, koji dolazi iz Srbije, samo zato što navija za drugi klub", navodi se u saopštenju predsednice parlamenta.

 

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu.

 

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here