Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se nakon završetka vojne vežbe “Štit 2022” obratio medijima i govorio o aktuelnim temama.

On je poručio da će Srbija snažiti našu lovačku borbenu avijaciju ako ne bude političkih prepreka, ali da je Srbija neutralna i da mora da pronalazi rešenja da bi sačuvala svoje nebo i zemlju.

„Na ovom mestu smo bili i 2013. , na prvom aviomitingu gotovo da nismo imali šta da podignemo u vazduh niti da pokažemo u oblasti vazduhoplovne odbrane. Danas sam ponosan što su Tiosav Janković i svi ljudi iz našeg vazduhoplostva i protivvazdušne odbrane srećni“, rekao je Vučić.

On je ukazao da su tokom prikaza leteli naši generali u MIG-ovima i Orlovima da pokažu da su uvek zajedno sa svojim vojnicima, da ispunjavaju kao i oni sve najteže moguće zadatke.

Preneo je da su građani mogli da vide 14 aviona MIG 29, 11 Orlova, i dodao da Srbija razmišlja o nabavkama lovačke borbene avijacije, o čemu će, ističe, uskoro biti doneta odluka.

– Osnažićemo i našu lovačku borbenu avijaciju ako ne bude politickih prepreka. Ako bude na jednoj strani neće biti na drugoj. Srbija je neutralna i mora da pronalazi rešenja sa da sačuva svoje nebo i zemlju – objasnio je on.

Vučić je kazao da je država bila u mogućnosti da uloži više novca u modernizaciju vojske i njene opreme.

O susretu sa Šolcom

“Od susreta sa kancelarom Šolcom očekujem da saslušam primedbe na ponašanje Srbije i da imam priliku da kažem stav Srbije, a što se KiM tiče situacija nije dobra, sve ide ka tome da Srbi odande budu oterani i da Srbija prizna kosovsku nezavisnost, veliki sam skeptik u tom pogledu”

Sankcije Rusiji ili ne?

– Naša politika mora da bude politika odgovornosti, razvoja i napretka, da gledamo šta su interesi naše zemlje i da u skladu sa tim radimo sve ono što je potrebno, ne interesuju me nagađanja da li ćemo i kada da uvedemo sankcije čak ni senator Marfi nije govorio o tome – istakao je Vučić.

– To što sam rekao senatoru Marfiju nije imalo nikakve veze sa sankcijama Rusiji, ne zadovoljavam interese bilo kojem mediju, već građana Srbije i to ću nastaviti da radim. Henri Kisindžer je jednom rekao da u međunarodnoj politici ne postoje večna prijateljstva, već su samo večni interesi. Baš me briga i za Ameriku, Evropu i Rusiju, moramo voditi računa o našim interesima – zaključio je Vučić.

5 COMMENTS

  1. Tako je Amerika Evropa i Rusija to mu dođe isto šta nas briga za njih nas iteresuje ko nama novac daje Kina da ostolo sve u Lp….nu znači Krediti kineza koji moraju naša deca da vračaju i plačaju dabi danas neko širio biznis svoj i uglednost stranke baš ljepo.

  2. Kamo sreče da danas bude opet ra…a na balkanu to bi svima dobro došlo sem Srbiji al neka kome opanci kome obijci svak nek širi granicu svoju kud može nek se pograbe malo i istrebe ko Rusija i Ukraina desetine hiljade mrtvih nije ništa opasno bitno je novi poredak i nove granice….!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here