Tanjug
Aleksandar Vučić u Vašingtonu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC), na kojoj je istakao da su Srbi i Jevreji oduvek imali dobre odnose.

Vučić je na skupu u Vašingtonu istakao da su Srbi i Jevreji delili sudbinu u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata. On je podsetio da je još 1917. Milenko Vesnić, jugoslovenski predstavnik u Vašingtonu, podržao ideju o formiranju države Jevreja i to pod nazivom Izrael.

– Podržavali smo i podržavaćemo jedni druge i danas – istakao je Vučić podsećajući da je Srbija 2016. bila prva zemlja u celoj Evropi koja je usvojila zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika.

Od tada je, ukazao je, isplaćeno oko 30 miliona dolara. Podsetio je, takođe, da je Srbija usvojila Zakon o memorijalnom centru Staro sajmište, gde su stradali i Srbi, Jevreji i Romi.

– Oduvek smo bili u dobrim odnosima sa Jevrejima i činićemo sve da ih poboljšamo – istakao je predsednik Srbije tokom obraćanja na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here