EPA/Filip Singer
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić ponovio je da će u novoj vladi biti brojnih promena i da niko ne mora da bude u njoj samo zato što misli da mora biti 10 ili 20 godina.

Vučić je, tako odgovorio na pitanje da li u SNS vlada strah i panika, kako pišu pojedini mediji, zbog činjenice da ne objavljuje imena ministara, a da iza toga stoji Zorana Mihajlović, kazao je da nema problema s tim ko se kako oseća.

– Svakako će biti velikih promena u vladi, vodićemo računa ko će da dobije mandat. Ja ću na organima stranke izneti svoj stav i mišljenje – naglasio je Vučić, posle pokazne vežbe na jezeru Gruža.

Vučić je poručio da niko ne mora da bude u vladi 10 ili 20 godina samo zato što misli da mora.

– Biće brojnih promena. Čini mi se da mora da bude nešto nove energije, novog zanosa, ali verujem da će nova vlada obaviti dobar posao – podvukao je Vučić.

“Prijatelji nam i Rusi i Ukrajinci, samo mogu srpske oznake”

Predsednik Vučić izjavio je da su prijatelji Srbije i Rusi i Ukrajinci, ali da nam je važna samo naša zemlja Srbija.

Vučić je, na pitanje novinara kakvi su odnosi Srbije i Ukrajine i kako komentariše to što se po gradovima ispisuje slovo Z (jedna od oznaka ruske vojske), prodaju majice sa tim slovom i da li će to neko sankcionisati, pošto se nedavno pripadnik Žandarmerije koji je na šlemu imao ovaj znak slikao sa jednim od ministara, rekao da Srbija ima jasan stav koji je izražen kroz zaključke Saveta za nacionalnu bezbednosti i da se toga drži.

– Nažalost u našoj zemlji ima jedna stvar koja mi se ne dopada, ali to ne mogu da promenimo. Postoje jasna navijačka opredeljenja koja nisu ravnomerno raspoređena u odnosu 75 ili 80 odsto prema 25 ili 20 odsto, ali je jednako ostrašćena i jedna i druga strana – rekao je Vučić i dodao da su jedni za Rusiju, a drugi za Ukrajinu…

Ne možemo da ulazimo u to, pošto je to pitanje ličnih afiniteta, rekao je Vučić.

– Ali, možemo da kažemo i jednim i drugima da su nam prijatelji i Rusi i Ukrajinci, ali za nas je važna samo Srbija – poručio je predsednik Srbije.

Što se tiče nošenja oznaka, rekao je da mogu da budu samo one koje propisala Srbija.

– I svi pripadnici Žandarmerije i svih drugih policijskih i vojnih snaga moraju da nose samo ono što je pripsano pravilima službe, a to su srpske oznake – poručio je Vučić.

Vučić o Jovanjici

Uvek istina izađe na videlo i laž ne može da pobedi nečiji rad, kao što ne može ni napor Žandarmerije koja je okačila svoju zastavu na kraju vežbe na branu, rekao je Vučić povodom navoda pojedinih medija da njegov brat Andrej nije imao nikakve veze sa vlasnikom Jovanjice.

Vučić je rekao da se neki mediji tri godine napisali desetine hiljade stranica protiv njegove porodice, kriminalizujući je, iako je od početka Andrej rekao da nikada nije imao nikakav kontakt sa Jovanjicom.

– Nije im bila dovoljna ni pravosnažna presuda protiv lažova. Posle tri godine svima je jasno da je laž. I šta ćemo sa tri godine? – upitao je Vučić.

Položili smo temelj posle 35 godina za nastavak saradnje

Predsednik Vučić izjavio je da je posetom egipatskog predsednika El Sisija Beogradu, posle 35 godina postavljen temelj za nastavak saradnje dve zemlje u brojnim oblastima od poljoprivrede do namenske industrije.

– Verujem da smo položili temelj posle 35 godina (od posete poslednjeg egipatskog predsednika Srbiji) za nastavak saradnje i ne samo u oblasti poljoprivrede, trgovine, razmene koja je već veća nego u prvih šest meseci prošle godine, u namenskoj industriji. Želimo da radimo zajedno, ali i da prodamo naše odlično oruđe i oružje – rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje novinara koliko će poseta predsednika El Sisija značiti i po pitanju našeg stava prema Kosovu i među arapskim svetom naglasio je i da je važno da imamo prijateljske odnose sa Egiptom koji ima ogromnu ulogu u celom svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here