Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ženevi sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom.

Tim razgovorom, Vučić je počeo bilateralne sastanke u Ženevi, gde će danas učestvovati u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

– Počele bilaterale u Ženevi – napisao je Vučić na svom Instagram profilu, uz nekoliko fotografija sa Brendeom.

Vučić je sinoć po dolasku u Švajcarsku rekao da očekuje mnogo važnih susreta s važnim ljudima.

– Mislim da je za sve teme u okviru teme “Evropa kuda i kako dalje” – šta sa Zapadnim Balkanom – naveo je Vucić za TV Pink.

Najavio je da će se razgovarati i o odnosima Beograda s Prištinom, dodavši da je iznenađen što niko iz Prištine nije u Ženevi.

Učešće na skupu u Ženevi, pored predsednika Srbije, potvrdili su, između ostalih, i novi šef diplomatije EU Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i premijeri Hrvatske i Albanije Andrej Plenkoivć i Edi Rama.

Tokom posete, predsednik Vučić će, prema saopštenju iz njegovog Kabineta, imati odvojene susrete s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, direktorkom za regionalne strategije, Evropu i Evroaziju i članom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kao i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Vučić je sinoć bio gost na večeri koju priređuje Klaus Švab.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here