Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će vanredno stanje najverovatnije biti ukinuto na Đurđevdan, 6. maja.

On je rekao da će potpisan predlog predsednika i premijerke ići u sredu u Skupštinu i da se očekuje ukidanje vanrednog stanja koje bi stupilo na snagu u četvrtak. “To bi značilo da od četvrtka nećemo imati policijski čas”, rekao je Vučić.

– Naravno da je ljudima teško što provode vreme u kući, ali je to bio jedini način da sačuvamo naše roditelje, da sačuvamo i mlađe ljude i mislim da smo u najvećem delu to i uspeli – rekao je Vučić.

Predsednik je prethodno obrazložio da je državi bilo veoma važno mišljenje struke kada je u pitanju epidemija koronavirusa.

“Mi smo ove mere doneli u skladu sa onim što nam je struka rekla. Ja nisam stručan za njihov posao i to nisam krio. Nikakav sukob nismo imali. Mi smo se trudili da između njihovih mišljenja nađeno kompromisna rešenja – istakao je Vučić.

On je objasnio da je država imala svoje zaduženja koja su morala da omoguće funkcionisanje tokom vanrednog stanja.

1 COMMENT

  1. “…da sačuvamo naše roditelje…” Лукав овај Вучић. На следећим изборима је обезбедио гласове пензионера. Једини који ће гласати за Напредњаке (?) што није безначајана подршка кад знамо да су сви паметни у радним годинама, побегли из Србије баш од Вучића и Дачића.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here