Tanjug
Aleksandar Vučić

“Priština ne čini ništa da se pronađe kompromisno rešenje”, izjavio je za današnji francuski dnevnik “Figaro” predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da veoma ceni što šef francuske države Emanuel Makron ulaže napore u nešto za šta niko ne garantuje politički uspeh.

Vučić je upitan za nedavni sastanak sa Hašimom Tačijem, koji je priredio Makron, na marginama “Mirovne konferencije” u Parizu i mogućnost za postizanje rešenja, rekao da nije veliki optimista.

– Stalno smo pokušavali da nađemo kompromisno rešenje, ali se prištinska strana nije uopšte trudila, jer želi samo da se dopadne svom javnom mnjenju. Žele da Srbija prizna nezavisnost Kosova, a zauzvrat Srbija ne bi dobila ništa – rekao je on.

Na pitanje da li je ideja razgraničenja, odnosno razmene teritorija još aktuelna Vučić je odgovorio sa “ne”, a upitan šta bi želeo da dobije za priznanje nezavisnosti Kosova on je rekao da se trenutno takvo pitanje ne postavlja.

Novinar “Figaroa” osvrnuo se i na ideju Velike Albanije i upitao da li ona i dalje postoji, na šta je Vučić je ukazao da Albanci i dalje imaju takve težnje.

– To žele i samo glupe osobe to ne vide. Ponekad bi rekli da će se ujediniti pod krovom EU, a ponekad na drugi način, ali nikada nisu odustali od te ideje. Pogledajte Aljbina Kurtija koji je pobedio na izborima. Sedi, prilikom slikanja, i iza njega nema zastave Kosova, već Albanije. I svi ambasadori, uključujući američkog i britanskog, su seli s njim i pozirali ispred albanske zastave i to im nije smetalo – rekao je Vučić.

1 COMMENT

  1. “Žele nezavisnost a da Srbija za uzvrat ne dobije ništa”???
    A šta bi ti to “predsedniče” da dobiješ???
    Od kad je to njihovo? Strina koja bi poklon? Od kad je to njihova zemlja? Odkud tebi pravo da raspolažeš Srpskom zemljom? Uporno pominje neki kompromis i nešto za uzvrat, o čemu ti to čoveče pričaš?
    Čovek se ponaša kao da je Srbija njegova svojina pa se cenjka. Ti si danas predsednik sutra ce biti neko drugi, tvoj posao je da štitiš interese republike Srbije. Ustavno načelo član 8 gospodine predsedniče!!!
    Koga ti zasupaš?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here