Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je najveća greška Zapada to što je najavio slanje tenkova Ukrajini jer su tim potezom ujedinili ruski narod, kao niko pre.

– Najveća greška Zapada je to što je najavio slanje tenkova, a pogotovo nemačkih, Ukrajini. Oni su ujedinili ruski narod, kao niko pre. U jednom danu su ujedinili Ruse – poručio je Vučić u Skupštini Srbije tokom rasprave o izveštaju Vlade Srbije o Kosovu i Metohiji.

Kada je reč o saradnji sa Rusijom, predsednik Srbije je ukazao da je jedan od retkih koji se sastao u septembru u Ujedinjenim nacijama sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovom i da je zbog toga oštro kritikovan na Zapadu. On je dodao da poštuje Rusiju, ali joj ne služi, već služi samo Srbiji.

Nastavkom saradnje sa Moskvom i neuvođenjem sankcija, nisam branio Rusiju, već srpsku slobodu da imamo svoju politiku i svoj stav, to je bila naša odluka, istakao je Vučić.

Rekao je da je Rusija lakše izašla na kraj sa sankcijama, nego što su mnogi očekivali, ali je dodao da im sigurno nije lepo što su im uvedene sankcije. Povlačenje investicija je jezivo, naveo je Vučić i ponovio da se Rusija dobro snašla, ali da sankcija imaju ogromnog uticaja.

– Što se naš tiče, Boga molimo da mir zavlada što pre.Svaki nastavak rata – mi nagrabusismo. Niko neće da nas trpi, i ne samo zbog neuvođenja sankcija, već i da se Putin ne bi pozvao na kosovski presedan – naveo je predsednik Srbije.

6 COMMENTS

  1. Bog svakom da zadatak koji može da izvrši i izdrži. Srbima uzmi slobodu i pravdu i napravio si od njih neprijatelje, a ne sluge.

    • Pa da Rusi nisu upali u Ukrajnu da zaštite svoj narod u Donbasu,ponovio bi se genocid kao u Jasenovcu i Ukrajinci bi proterali sve Ruse sa Krima,Luganska i Donjecka…
      U minut do 12 stigli Rusi.Čekali su i trpeli od 2014.Dosta je bilo.
      Ako vidis da će da te napadnu “Udri prvi”
      Ne čekaj,ne razmišljaj…Partizane napadaj!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here