Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je večeras zapadne sile da pokušaju da iskoriste uticaj i da pomognu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i drugima u Prištini da svi zajedno sačuvaju mir.

Vučić je u obraćanju javnosti, nakon današnjih sastanaka u Briselu, kazao da je zahvalan predstavnicima EU na tome što su imali mnogo strpljenja danas i što su razgovarali sa njima sedam, osam sati.

– To nije jednostavno kada slušate ljude koji o najvećeem broju tema misle potpuno različito, a neretko ne postoji želja za kompromisom, makar kod jedne strane, onda to nije lako. Njima nemam sta da zamerim – kazao je Vučić.

Predsednik je preneo da čak kada su Albanci današnji dogovor o tablicama i želeli da uvežu u sporazum o normalizaciji koji treba da bude brzo postignut, beogradska delegacija je rekla da nema problema, ali da je neophodno da se implementira ono što je do sada potpisano, ono što već ima pravnu snagu i što su potvrdila dva parlamenta.

– To je nešto što je čini mi se najnormalnije na čitavom svetu, što se podrazumeva. Ne postoji niko ko će vam reći nešto drugačije, ni u EU. A onda vam on kaže da je to potpisala bivša vlast i vi možete da čupate malo kose što imate i ne znate šta ćete sa sobom. Zamislite da ja kažem to je potpisao Borko Stefanović, pa ne bismo imali ništa, idemo da srušimo Jarinje i Brnjak, nema smisla sve to – kazao je.

Kako kaže, uz svu njegovu zabrinutost radiće se sve što se može i nastaviće se razgovori sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Dodaje da se nada da će predstavnici međunarodne zajednice moći da naprave nekih pomaka uz napomenu da je Beograd uvek spreman za kompromisna rešenja i nastavak razgovora.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here