Tanjug
Aleksandar Vučić

Svi zdravstveni radnici, od vozača, stomatologa, sestara, lekara specijalista od 1. aprila ove godine dobiće povećanje zarada za 10 odsto, rekao je predsednik Srbije.

On je naveo da je to dogovoreno na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić da bi se zdravstvenim radnicima država zahvalila na veličanstvenom radu u borbi sa korona virusom.

– Takvu odluku doneli smo u skladu sa činjenicom da su nam zdravstvene ustanove pod najtežim pritiskom i kako bi smo očuvali motivaciju ljudi koji u ovim okolnostima doživljavaju strašne pritiske, neki čak i pretnje – rekao je predsednik Srbije.

Vučić je precizirao da je od premijerke tražio da budu formirana dva krizna štaba u borbi protiv korona virusa.

Prvi tim, za direktnu borbu protiv virusa, prema njegovim rečima, predvodi Ana Brnabić i u njemu su još ministar zdravlja Zlatibor Lončar, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škodrić.

Drugi krizni štab, za otklanjanje ekonomskih posledica korona virusa, predvodiće on sam, a u njemu su još ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

– U prvom kriznom štabu su svi lekari koje ste ovih dana viđali i koji predvode borbu protiv korona virusa, najumnija lica naše medicine i našeg zdravstva, koji će, zajedno sa nama, svojim znanjem i autoritetom, izneti najteži teret ove borbe – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here