Vučić: Značajne subvencije za podizanje istoka zemlje

0
Tanjug

“Sve što možemo da uradimo da ljudi u Boljevcu žive bolje – uradićemo”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete ovom gradu.

On je rekao da će pokušati da dovedu sve investitore koji žele da ulažu.

– Pokušaćemo da dovedemo fabriku drvne industrije – naveo je Vučić.

U obilasku, uz predsednika, bio je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je obišao fabriku poljoprivrednih mašina FPM Agromehanika u Boljevcu koja je osnovana 1961. godine, a danas je jedan od najvećih proizvođača u Jugoistočnoj Evropi.

– Penzioneri iz godine u godinu će vam se penzije povećavati i nećeta da živite ko bubreg uz loju, ali ćete da živite svakog dana sve bolje i bolje i bićete zadovoljni – rekao je predsednik Srbije.

– Bićete zadovoljniji svojom državom – rekao je Vučić govoreći o infrastrukturnim planovima i naporima da se dovedu investitori.

On je rekao da će opet doći u Boljevac kako bi proverio šta se uradilo i obećao njegovim stanovnicima da će biti zadovoljniji svojom državom.

Država će obezbediti značajne subvencije za podizanje privrede na istoku zemlje, izgraditi puteve i drugu infrastrukturu, kako bi zadržala stanovništvo i pospešila veći natalitet.

FPM Agromehanika u Boljevcu ima sada 250 zaposlenih, kazao je, i zaposliće još 60 radnika.

Vučić je rekao da će država hitro reagovati i pomoći subvencijama za mašine i novozaposlene radnike.

– Moramo da rešavamo i pitanje snabdevanja vodom i to ćemo uraditi za sela Podgorac, Sumrakovac, Savinac i druga. Videćete uskoro i mašine za gradnju lokalnih puteva, jer želimo da povežemo sve pravce prema Zaječaru i Boru – rekao je Vučić.

FPM Agromehanika je nakon uspešne privatizacije od 2007. godine imala više od 10 miliona investicija u pogone, kao i da je u toku realizacija dodatnih investicija većih od pet miliona evra.

Oko 70 odsto godišnje proizvodnje se izveze na tržišta zapadne Evrope, Alžira, Ukrajine i bivših republika SFRJ.

Oni sarađuju sa indijskom kompanijom Sonalika, čije traktore Solis sklapa u Boljevcu.

Predsednik je obišao i novoizgrađeni hotel Ramonda na Rtnju, koji će večeras biti svečano otvoren, a prve goste će primiti od 1. jula.

Hotel Ramonda se prostire se na 3.500 kvadrata, a u njega je do sada, u prvoj fazi, uloženo preko pet miliona evra i zaposleno je 58 radnika, koji su većinom iz Boljevca i nekolicina njih iz susedne opštine – Soko Banje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here