Tanjug
Aleksandar Vučić

Komentarišući povratak kosovskog premijera Ramuša Haradinaja u Prištinu, predsednik Srbije kaže da je i pre toga rekao da će se u Hagu zadržati 24 do 48 sati.

Haradinaj, koji je prošlog petka podneo ostavku na mesto premijera, uz obrazloženje da je pozvan u Specijalni sud u Hagu u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine na Kosovu, u Hag je otišao u sredu, a vratio se kasno sinoć. “Gospodin čovek”, prokomentarisao je Aleksandar Vučić za TV Prvu.

– Ja sam i rekao da će se tamo zadržati 24 do 48 sati. Taman toliko da proveri kakvi su hoteli. Čekao je da dođe po noći kako bi ta slika bila impresivnija, kao heroj – rekao je Vučić.

Dodaje da i u Srbiji ima ljudi koji ga nazivaju moralnom gromadom.

– Za mene, oni koji su učestvovali u progonu Srba, da ne kažem drugim zločinima, nisu moralne gromade – rekao je Vučić.

Upitan kako će se u ovakvim okolnostima nastaviti dijalog beograda i Prištine, kaže teško.

Čekamo da ukinu dijalog. Na komentare da se zastoj u pregovorima ocenjuje kao poraz EU, koja posreduje u tom procesu, kaže da to nije poraz Brisela.

– Šta njih briga, dok nemaju sukob, što ih briga – kaže predsednik Srbije.

Takođe, ističe i da se ne može govoriti o tome da Priština ne sluša ni SAD ni EU.

– Neko je tu neiskren, pa nek gledaoci zaključe ko. Nisu oni moćniji od svetskih zvaničnika…Oni su ih doveli na vlast, oni su im dali nezavisno Kosovo – dodaje on.

Zaključio je da pravda neće biti zadovoljena i da je već rekao da srpska suza nema roditelje. Ostaje nam da se borimo, pogotovo ekonomski jačajući Srbiju, a dijalog će se nastaviti kad-tad. Do tada, Srbija mora biti suzdržana, reagovati mudro i napredovati krupnim koracima.

4 COMMENTS

  1. Izgleda tebe svi informisu. Ti sve unapred znas. I ko je ubio pevaljku i Ivanovica samo sto neces da kazes.
    Mogo bi ja svasta kasti ali necu. Balasevic o tebi ispevao pesmu.

  2. Vidite gospodine aktuelni predsednice Srbije, kada se procitaju vase izjave stice se uvek isti utisak: red neistina,prenemaganja, red govora mrznje najgore moguceg prostakluka, poturanja sopstvenih nepocinstava drugima, red neuracunljivosti i kao sada, red spina. Mozda bi neko objektivtan i ko poznaje vasu retoriku jos kao sekretara SRS, mogao da pomisli da vi i ne umete drugacije. Sve sto sam naveo toliko dugo vremena traje da sve i kada biste kojim slucajem rekli nesto istinito, bilo bi dockan. Vecina gradjana ove zemlje, ne bi vam poverovala na rec. Posto ne mislim da sam vas svojim najiskrenijim misljenjem uvredio sklon sam da verujem da ovaj komentar nece biti cenzurisan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here