Tanjug

Ime mandatara znam, ali saopštiću ga u roku od 48 sati, kao predsednik Republike, rekao je predsednik SNS Aleksandar Vučić. 

– Ili petak uveče ili subota ujutro – saznaćete ime mandatara. “Najverovatnije” će mandatar biti jedno od dvoje kandadata SNS – Ana Brnabić ili Miloš Vučević, mada nije isključen ni treći.

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, razmataralo se pitanje mandatara i sastava buduće vlade i situacija na Kosovu i Metohiji, rekao je Vučić.

– Bilo je diskutanata da i neki drugi budu, a ne samo iz SNS – budu napadani, ali je ogroman broj ljudi bio da budu jedan od dva naša kandidata – Brnabić ili Vučević – preneo je na konferenciji za medije.

– I aktuelna premijerka Ana Brnabić i aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević će biti deo Vlade, na kojoj funkciji znaćete za dva dana, biće i mnogo promena u Vladi i vanstranački orijentisanih – naveo je Vučić.

On je naveo da članovi Predsedništva SNS nisu želeli da se glasanjem izjašnjavaju i dele oko Brnabić i Vučevića, već da će podržati odluku koju on, kao predsednik Republike, donese.

Za sastav Vlade, kaže, treba pitati mandatara, ali veruje da će se ona formirati za dve, tri nedelje, od kada mandatar bude izabran. Od tehničkih pitanja bitnija je suština – hoće li ta Vlada moći da isplati plate i penzije onako kako smo računali, hoće li moći da ojača investicije, rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here