Tanjug
Aleksandar Vučić

“Ukupan broj hospitalizovanih je 302, a oporavile su se 42 osobe od koronavirusa”, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na početku svog obraćanja Vučić je naveo broj osoba koje su umrle u Evropi tokom današnjeg dana, a posebno je naglašena Italija u kojoj je u poslednja 24 sata umrlo 969 osoba.

– Po brojevima koje vidite, nećemo biti u zavidnoj situaciji u nedeljama koje dolaze. U naredna tri dana počinje obimnije testiranje, a nama su bolnice sve punije. Moraćemo da uzmemo Halu sportova ili Pionir – rekao je on.

“Najteža obaveza nam je Republika Srpska”

Prema Vučićevim rečima, uskoro će nam stizati 200 i više ljudi u bolnice.

– Mi tu ne možemo mnogo da uradimo, sem da molimo narod da ostaje u kućama – naveo je on.

Vučić je rekao da se u narednih 10 do 12 dana očekuju nove isporuke respiratora u Srbiju. Pored toga, istakao je da je obaveza Srbije da pomogne i ljudima na KiM, a da je najteža obaveza, ipak, Republika Srpska.

– Tražili su i osnovna sredstva za rad, videćemo da pomognemo – kaže i objašnjava da će Republici Srpskoj biti poslato 6 od 27 traženih vrsta lekova.

1 COMMENT

  1. Daj vec jednom umukni …dosadio si I bogu I narodu.Pusti ljude iz ministarstva zdravlja da govore,ostavi taj narod ne sludjuj ga vise.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here