Tanjug
Angela Merkel i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan posle razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Njujorku i da nema sumnje da Evropa želi rešavanje problema između Beograda i Prištine i da Nemačka na tome insistira.

– Plan i ideja francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Merkel je da se napravi regionalni skup i da krenemo u intenzivne razgovore Srba i Albanaca – rekao je Vučić.

On je dodao da je Angela Merkel veliki lider i to pokazuje pažnjom koju posvećuje malim zemljama, ali da je Evropa njen projekat i ona želi stabilnost na dugi rok, i zato će “sav svoj trud da uloži da sačuva tu stabilnost i tražiće da razgovaramo dok ne pronađemo rešenje.

Vučić je rekao i da je zamolio Merkelovu da dođe u Srbiju i da je ona rekla da će doći do 2021. godine.

2 COMMENTS

  1. Nemogu da shvatim kako se mi klanjamo i ponizavamo pred drugima a nasa teritorija! Gospode Boze ima li te!

  2. Dosta više.Koji regionalni skup:Krvati,muslimani,Bugari,montenegrini oni.Prestanite više s tim skupovima i besmislenim pregovorima.To nisu pregovori već iltimatumi.Srbija nek već jednom zauvek zatvori vrata EU i aMerici i nek se pridruži evro-azijskim integracijama,jel ovako samo idemo iz zla u veće i tonemo da bi po njihovoj zapovedi priznali da nam se uzme sve što požele.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here