“Vučićeva poseta Sarajevu je vizionarski korak“

0

Poseta Aleksandra Vučića Sarajevu predstavlja uspešnu diplomatsku inicijativu: Ahmet Davutoglu
 

On je naglasio da bez stabilnosti u Sarajevu ne može biti stabilnosti ni u Beogradu, ni u Istanbulu.

 

Rešiti nesuglasice

Govoreći o odnosima Beograda i Ankare, do čijeg je zahlađenja došlo u proteklom periodu, on je naglasio da postoji strateški pravac u tim odnosima koji je veoma stabilan.
"Turska smatra Srbiju komšijom, mada nemamo zajedničkih granica. Balkanski narodi su kao jedna porodica, kao braća i sestre. Ponekad se oko nečeg ne slažete, ponekad ima razočaranja, ali važno je kako se rešavaju eventualne nesuglasice i razlike u mišljenjima", zaključio je Davutoglu.

"Vučićeva poseta Sarajevu bila je odličan, vizionarski korak i ja izražavam našu zahvalnost i divljenje za taj korak. Čestitam mu na vizionarskom pristupu i uspešnoj diplomatskoj inicijativi", rekao je Davutoglu koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, prenose beogradski mediji.

 

Kada je reč o regionalnoj saradnji, Davutoglu je najavio da će biti nastavljen trilateralni proces Srbija–BiH–Turska, organizovan ministarski sastanak, a potom i sastanak na nivou predsednika.

On je naglasio da tačan datum sastanaka još nije određen, jer se čekaju i konsultacije sa BiH.

"Možda bismo mogli da se na ministarskom nivou sastanemo tokom leta, a na predsedničkom nivou na jesen, odnosno u drugoj polovini ove godine", rekao je šef turske diplomatije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here