Vučićeva stranka ubedljivo najpopularnija

0

Prema istraživanju predstavljenom u Beogradu, za Socijalističku partiju Srbije bi glasalo 13,3 odsto, za Demokratsku stranku 6,5 odsto, a za Socijaldemokratsku stranku 5,9 odsto birača. Ostale stranke ostale bi ispod cenzusa.

 

Uprkos i u inat svemu i svima, narod najviše voli SNS?!

 

Istraživanje urađeno u Srbiji, u oktobru 2014. na 1.050 ispitanika, pokazalo bi da je lider SNS i premijer Aleksandar Vučić političar koji uliva najviše poverenja, a iza njega su Ivica Dačić i Rasim Ljajić.

 

Ulazak Srbije u Evropsku uniju podržava 54,4 odsto ispitanika, a protiv je 30,4 odsto, dok ostalih 15,2 odsto nema stav. Protiv ulaska u NATO je 71,9 odsto ispitanika, dok je 11,9 za ulazak u tu Alijansu. Bez odgovora bilo je 16,2 odsto ispitanika.

 

Građani su ocenjivali i trenutno stanje u Srbiji i najviše njih, 44,4 odsto dalo je ocenu dva na skali od jedan do pet. Podjednako dobre odnose sa Evropskom unijom i Rusijom želi 51,1 odsto učesnika ankete.

 

Kada je u pitanju popularnost stranih lidera u Srbiji, ruski predsednik Vladimir Putin je na prvom mestu kao političar koji uliva najviše poverenja i za njega se opredelilo 74,80 odsto ispitanika. Na drugom mestu je Angela Merkel koja ima 19,7 odsto.

 

Protiv održavanja gej parade u Beogradu bilo je 67,6 odsto ispitanika a 22,1 odsto je za. Kada je u pitanju vojna parada, 71,1 odsto je reklo da je za održavanje parade, 16,8 odsto se protivi, a 12,1 odsto nema stav.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here