Vučićeva vladavina gora i od Miloševićeve

0

Fonet/DS
Aktuelna Vlada će pasti u 2015. godini: Bojan Pajtić

"Demokratska Srbija uverila se u gotovo ove tri godine da nije moguće kazniti DS, a da se još više ne kazni i Srbija. Iako je DS pravila greške u prošlosti, ovo što danas vidimo jeste neuporedivo lošije od bilo kog režima koga smo mogli zamisliti u zemlji Srbiji", kazao je Pajtić u Nišu, a saopštila stranka.

On je naveo da je u mnogim segmentima vladavina premijera Srbije Aleksandra Vučića "lošija po Srbiju nego vladavina Slobodana Miloševića devedesetih godina".

"Boli nas posebno nepravda, kada vidimo da se smanjuju plate i penzije a da se istovremeno dešava da 55.000 partijskih aktivista SNS za dve i po godine bude angažovano, da na to ode 600 miliona evra, a uštede od smanjivanja penzija i plata su 370 miliona evra", rekao je predsednik DS.

Kako je objasnio, u zemlji je danas viši stepen korupcije prema nalazima organizacije Transparensi internešnel, manje je zaposlenih, a i ima tri puta manje stranih investicija nego u periodu pre 2012. godine.

On je podsetio da je Vučić na Voždovcu tokom predizborne kampanje obećao da će već tokom 2014. godine građani živeti bolje, da će osetiti reforme, te najavio da će Demokratska stranka pružiti pravnu pomoć svim penzionerima kojima se smanjuju penzije.

O budžetu, Pajtić je rekao da DS duboko boli i nepravda kada se vidi da se na platama prosvetnih radnika štedi 25 miliona evra, a da u istom danu kada to čine, Vlada Srbije i Skupština Srbije obezbeđuju 160 miliona evra za pokrivanje gubitaka nastalih na osnovu izuzetno štetnog ugovora kojim je formirana "Er Srbija".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here