MN Press
Srpski vaterpolo trener

Trener vaterpolista Novog Beograda Vladimir Vujasinović rekao je pred utakmicu protiv dubrovačkog Juga da njegova ekipa želi da upiše svih šest pobeda.

Time bi finalni turnir Regionalne lige doveli na bazen “11. april”.

– Predstoje nam mečevi protiv Juga i Partizana, na papiru najtežih protivnika. Siguran sam da će to tako da bude i u bazenu – rekao je Vujasinović, prenosi klub.

Derbi Grupe A Regionalne vaterpolo lige igra se večeras od 20.40 na bazenu “11. april” kada će Novi Beograd dočekati dubrovački Jug. Biće to duel dve neporažene ekipe u dosadašnjem toku takmičenja.

– Ova utakmica neće biti odlučujuća, ne rešava se sada šampion Jadranske lige, ali ni pre početka turnira mi nismo krili da hoćemo da dođemo do svih šest pobeda, jer nam je želja da finalni turnir Jadranska lige dovedemo na naš bazen – rekao je Vujasinović.

– Teško je predvideti da li će utakmici biti na veliki ili mali broj golova, a za nas će biti najvažnije da meč uvedemo u naš ritam i od početka igramo maksimalno angažovano – dodao je on.

Po rečima prvotimca Novobeograđana Radomira Drašovića, njegovu ekipu tek sad očekuje najizazovniji deo turnira.

– Idemo korak po korak, a želimo da pobedimo svaku utakmicu. Rival nam je ekipa koja nam je direktan protivnik za prvo mesto. Mi ćemo svakako ići na pobedu, ali u potpunosti smo upoznati sa kvalitetima Juga – rekao je Drašović.

– Svesni smo njihove snage, znamo u kom sistemu igraju i nikako ne smemo da se opustimo. Ne smemo da imamo prazne minute i od prve do poslednje sekunde moramo da budemo maksimalno angažovani, jer samo tako možemo da pobedimo – dodao je on.

Trener Juga Vjekoslav Kobešćak istakao je da njegovu ekipu očekuje najteža utakmica do sada jer je “Novi Beograd najkvalitetnija ekipa na turniru i u čitavoj regionalnoj ligi”.

– S druge, ovo može biti i najlakša utakmica, jer nam posebna motivacija neće biti neophodna, kao u nekim prethodnim mečevima. Kada vidite koji igrači su vam protivnici u bazenu i koju snagu oni poseduju, posebna priprema neće biti potrebna – istakao je on.

Strateg Dubrovčana je naglasio da je u ovakvom turnirskom sistemu takmičenja teško pripremati taktiku od utakmice do utakmice, već se uglavnom igra po automatizmu, a glavni fokus je na tome kako odmoriti ekipu.

– Nadam se dobroj utakmici. Ona svakako nije odlučujuća, a mi smo ostvarili naš cilj. Zabeležili smo pet pobeda, osvojili smo 15 bodova i nadam se da ćemo doći do fajnal-fora, s obzirom da je ritam takmičenja izuzetno težak. Ovaj meč za nas nije najvišeg prioriteta, ali svakako želimo da pobedimo – rekao je Kobešćak.

Otežavajuća okolnost za Dubrovčane je što su i u prepodnevnom terminu igrali protiv Budve u meču u kom su slavili teže nego što se očekivalo sa 11:9, dok je Novi Beograd bio slobodan.

– Uveren sam da ćemo igrati sa velikom motivacijom i željom za pobedom – rekao je igrač Juga, grčki reprezentativac Stilijos Argiropulos.

– Moramo da budemo maksimalno koncentrisani i da se čvrsto držimo taktike i našeg plana igre. Nadam se da ćemo pružiti bolju igru nego prethodnih dana, jer nam je protivnik jedan od najboljih timova na svetu trenutno – naveo je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here