Foto: MN Press
VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda sastaju se sa Olimpijakosom u utorak od 19.45 sati na bazenu “11. april”.

Trener vaterpolista Novog Beograda Vladimir Vujasinović uoči duela protiv grčkog velikana u Ligi šampiona istakao je da se njegov tim sastaje sa jednom od najboljih ekipa Evrope.

– Duel sa Olimpijakosom biće naš prvi test sa jednim od najboljih timova Evrope. Ovaj meč ništa ne odlučuje, ali biće veoma važan na psihološkom planu. Manje više smo u istom položaju, jer ove sezone gajimo iste ambicije. Olimpijakos je napravio izuzetan tim. Vratili su mnogobrojne igrače koji su za tim iz Pireja nastupali u prošlosti. Takođe, doveli su i dva levoruka igraca među kojima je i naš proslavljeni reprezentativac Filip Filipović, kao i jednog od najboljih golmana sveta Marka Bijača“, rekao je Vujasinović na konferenciji za medije.

Olimpijakos sigurno dolazi sa željom da se nadigrava i da nas pobedi, ali mi igramo na našem terenu i priželjkujem da tribine budu pune kao i mecu prvog kola protiv Radnickog i da zajedno sa našom publikom dođemo do trijumfa, naveo je Vujasinović.

Na pitanje da li se sprema posebna taktika za Filipa Filipovića, Vujasinović je odgovorio:

– Normalno je da imamo posebnu taktiku za njega, ali o tome nećemo da pričamo. Filipoviću moramo da posvetimo veliku pažnju, jer je njihov najbolji igrač, ali ne smemo da zanemarimo i ostale, jer Olimpijakos zaista ima kompletan tim – poručio je Vujasinović.

Nekadašnji prvotimac Olimpijakosa i grčki reprezentativac Angelos Vlahopulos od ove sezone igrač Novog Beograda odlično poznaje snagu tima iz Pireja,

– Očekuje nas veoma teška utakmica, jer se sastaju dva najboja tima Evrope. S obzirom da se radi o startu sezone, mislim da obe ekipe nisu još na 100 odsto svojih mogucnosti. Mislim da smo se dobro pripremili i da spremno dočekujemo ovaj meč – rekao je Vlahopulos i pozvao publiku da dođe u što većem broju i uživa u vrhunskoj vaterpolo predstavi.

On je dodao da se u Beogradu oseća kao kod kuće i izrazio je zadovoljstvo što je srpska vaterpolo liga veoma kvalitetna.

– Kragujevački Radnički, Partizan, Zvezda su na visokom nivou. Mislim da je srpski šampionat ove godine možda i najbolji na svetu. Srbija sve to zaslužuje, shodno kvalitetu igrača i trenera koje poseduje kao ičcinjenice da je dvostruki uzastopni olimpijski šampion. Srpski vaterpolo zaslužuje takav status i ovako sjajnu organizaciju – zaključio je Vlahopulos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here