Vujošević: ABA liga je kao samousluga

Beta/B. B./DS
Kivan na Jadransku ligu: Duško Vujošević
 

"Metalac je napravio rezultat iznad svakog očekivanja. Sigurno da ni oni nisu pred početak sezone očekivali da će biti na ovoj poziciji. To se nije slučajno desilo. Napravili su ekipu koja dobro funkcioniše kao tim, to je grupa pojednaca koja ima kvalitet, ali su tako sastavljeni da umnožavaju taj individualni kvalitet", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

"Metalac dočekuje utakmicu sa velikom motivacijom, smatraju da mogu da se plasiraju u plej-of i Parizan im je direktan konkurent. Imaju šanse i na toj utakmici, ali i za realizaciju tih ambicija, bilo bi neoprezno podceniti ih nakon svih tih pobeda" kazao je Vujošević.

Tepić: Problemi

nas jačaju

"Oni su ekipa koja je i u prvom delu sezone pokazala da ima kvalitet. Izgubili su neke utakmice zbog neiskustva, ali je nakon toga, kada su počeli da igraju na domaćem terenu, pun njihov kvalitet došao do izražiaja. Igraju kao tim, posebno u Valjevu. Trudimo se da nas to ne dotiče. Nekim odnosom prema igri i obavezama ne pokazujemo da je Partizan u problemima. Verujem da će klub naći način da izađe iz svega toga. Mi ćemo ostati maksimalno fokusirani do kraja sezone kako bismo napravili što bolji rezultat", rekao je Tepić.

Crno-beli su trenutno četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 10 pobeda i sedam poraza, dok je valjevski tim sedmi sa osam trijumfa i devet poraza.

"Biće dobra košarka i za Valjevo jedan veliki dan. Mislim da ćemo mi, bez obzira na sav respekt koji imamo prema njima, uspeti da kvalitet koji imamo prenesemo sa papira na teren i da dobijemo tu utakmicu", rekao je trener Partizana.

Vujošević je kazao da se Edo Murić vraća u tim i da jedino u Valjevu neće igrati Nemanja Bezbradica zbog povrede skočnog zgloba.

U izveštajima o utakmicama Jadranske lige mediji su više puta navodili da su neki drugi timovi svojim rezultatima pomogli Partizanu da približi plej-ofu, ali je Vujošević istakao da njegovom timu niko ništa ne poklanja.

"Kažu da je Metalac napravio uslugu Partizanu što je dobio Cedevitu, jer tako može da izbegne Zvedu… Mi ne izbegavamo nikoga, pre bih da idemo na Budućnost nego na Zvezdu, ali se ne plašimo nikoga. Ispada da smo mi u Jadranskoj ligi u nekoj samousluzi", kazao je Vujošević.

Trener crno-belih je kazao da veruje da će njegova ekipa na kraju regularnog dela takmičenja zauzeti četvrto mesto.

"Mislim da ćemo biti četvrti… Cedevita je veliki favoriti za treće mseto", dodao je Vujošević.

U Partizanu je prethodnih dana na probi bio crnogorski plejmejker Milutin Đukanović.

"On je odličan čovek, borben, bilo mu jako stalo i s poštovanjem je došao na probu, ali on nije nešto što bi nama u ovom delu sezone, posle toliko čekanja, predstavljalo rešenje na poziciji pleja. I dalje tražimo. Može da se desi da Partizan ostane bez pleja do kraja sezone", kazao je Vujošević.

Košarkaš Partizana Milenko Tepić kazao je da crno-bele očekuje teško gostovanje i važna utakmica u Valjevu.

On je naveo da se nada da će Partizan pokazati koliko je ozbiljan i da će zabeležiti važnu pobedu na gostujućem terenu.

Vujošević je i danas ponovio da je klub u teškoj finansijskoj situaciji, a novinare je zanimalo da li to utiče na igrače.

Meč između Partizana i Metalca igra se sutra od 19.00 u Valjevu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime