Vujošević: Evroliga vuče sumnjive poteze kada je Partizan u pitanju

0

Ništa mu nije jasno: Duško Vujošević
 

"Posle Evrolige ovo je drugo najznačajnije i najteže takmičenje u Evropi. Naravno, Evroliga je potpuna, ali i ovo ima apsolutno ima kvalitet i vrednost. Nije mi jasno kako smo bili stavljeni u četvrti šešir za izvlačenje. Stvarno počinjem da pratim sa sumnjom poteze Evrolige kada je Partizan u pitanju", kazao je Vujošević za sajt
kluba.

 

Košarkaši Partizana igraće ove sezone u Grupi E u Evrokupu sa Lijetuvos Ritasom, Banvitom, Volgogradom, Hapoelom iz Jerusalima i ekipom Ploešti, odlučeno je danas žrebom u Barseloni.

 

"Grupa je jaka. U težinu grupe spada i težina putovanja koja su samim tim što smo u istočnom bloku već po prirodi to su duga putovanja na istok, to nije moglo da se izbegne", rekao je Vujošević.

 

"Ono što je naš osnovni problem jeste da tim dočeka spremno takmičenja. Ovog momenta još imamo problem sa BAT-om da registrujemo Murića i makar jednog stranca posle toga. Ova težina grupe bi trebalo da bude neki poslednji alarm za uzbunu da nešto u tom smislu počne da se rešava", dodao je Vujošević.

 

Evrokup je ove sezone dobio novi format – 36 klubova podeljeno je u dve konferencije, Istočnu i Zapadnu. Prva faza takmičenja igraće se od 14. oktobra do 17. decembra, a formirano je šest grupa sa po šest učesnika.

 

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević rekao je da je grupa u kojoj su crno-beli izuzetno teška, na nivou Evrolige.

 

"Biće izuzetno tesko proći grupu, ali naravno da očekujem da ćemo u tome uspeti. Mislim da smo jedni od favorita u grupi, bez obzira na dosta poteškoća, što je tim izuzetno mlad, što nam nedostaje nekoliko igrača i što se neki tek vraćaju iz povreda. Ali, sigurno da imamo najviše ambicije što se tiče Evrokupa kao i svih ostalih takmičenja", naveo je Milosavljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here