Vujošević: Idemo u Tursku, a odande poručuju da su sledeći “grobari”

0

Sport na prvom mestu: Duško Vujošević
 

"Mi idemo tamo da pružimo maksimum i bez ikakvih drugih imperativa. Putujemo rasterećeno i nećemo nikoga izazivati. Odlazimo u dobrim namerama, da se sportski nadmećemo i širimo prijateljstvo što je i uloga sporta", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali "Pionir".

 

Košarkaši Partizana u sredu od 18 časova u Bandirmi igraju protiv turskog Banvita, utakmicu sedmog kola Grupe E Istočne konferencije u Evrokupu. Utakmica srpskog kluba u Turskoj privlači pažnju, posle smrti navijača Crvene zvezde, koji je u petak ubijen u sukobima sa navijačima Galatasaraja. Vujošević je ponovio da mu je žao zbog tragedije koja se dogodila i rekao da bi taj slučaj trebalo da bude pokretač borbe protiv huligana.

 

"Ta borba mora da se vodi, cilj je da se takve stvari ne dešavaju. Prvi bismo mi morali da pođemo o sebe i sprečimo nasilje na tribinama. Setimo se ne tako davno (slučaja Brisa) Tatona, a moglo je nama slično da se dogodi u Bugarskoj", rekao je on.

 

"Čujem da su u Turskoj transparenti, da su sledeći "grobari", pa CSKA. Mi tamo putujemo rasterećeno i u dobrim namerama", dodao je trener srpskog šampiona.

 

Govoreći o Banvitu, Vujošević je rekao da je to kvalitetna ekipa i da je na domaćem terenu apsolutni favorit, ali da se nada da će njegov tim odigrati dobro.

 

"U podizanju smo forme i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Svesni smo da su oni na domaćem terenu apsolutni favoriti, ali to nas neće blokirati, već nas obavezuje da damo sve od sebe. Oni su kvalitetan protivnik koji je kao i sve ekipe sa tog područja u konstantnom podizanju kvaliteta igre", rekao je on.

 

"Njihov trener je Srbin Zoran Lukić, koji je nastavio njihov način rada. Igraju dobro, imaju izuzetan individualni kvalitet, drugi su u ligi o pokazuju da su dobroj formu posle pet pobeda u nizu", dodao je Vujošević.

 

Banvit je u prvom krugu takmičenja, 22. oktobra u hali Pionir pobedio Partizan sa 77:61.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here