Vujošević: Ne vređajte Filipa Čovića, on je gospodin i najbolje što ta familija ima!

0

Duško Vujošević
 

Večiti derbi u košarci odigran sinoć u Železniku su obeležili incidenti posle utakmice. Navijači Zvezde su bakljama gađali košarkaše Partizana i pogodili Nemanja Andrića, hteli su da prekinu konferenciju za medije protivničkog trenera Duška Vujoševića, koji je dolio ulje na vatru izjavom da Partizan sada očekuje duel sa još jednom ekipom FMP Železnika.

 

U najavi meča za duel sa Panterima iz predgrađa, Vujošević se danas oglasio i apelovao na navijače Partizana da ne vređaju plejmejkera gostiju Filipa Čovića, sina Zvezdinog čelnika Nebojše.
“Kako utakmica sa FMP dolazi, posle meča sa Crvenom zvezdom u Železniku, i određenih dešavanja koje predstavljaju šarm toga terena, a što nije prvi put kada se igra u tom divnom mestu, zamolio bih našu publiku da sutrašnjoj utakmici pristupe bez revanšizma, gospodski i na taj način pokažu razliku. Najlakše je iz publike ili kao deo publike u terenu, kojoj tu sigurno nije mesto, biti agresivan prema igračima gostujućeg tima. I takođe, iskreno bih zamolio navijačae Partizana da pogrdnim skandiranjem ne vređaju Filipa Čovića, jer on je pravi SPORTista i gospodin, i najbolje što ta familija ima“, rekao je Vujošević.

 

 

On je istakao i da njegov tim mora ozbiljno da shvati utakmicu sa FMP.
“Jučerašnjom veoma vrednom pobedom nad Crvenom zvezdom ekipa je pokazala jednu izvanrednu reakciju i želimo da taj dobar momenat u našoj igri produžimo i dalje. Da na jedan dobar i kvalitetan nivo forme utičemo i kroz dobre rezultate za sve ono što nas čeka pred početak samog plej-ofa. FMP ima dobar tim, kombinacija igrača koji imaju iskustvo igranja u klubovima u okviru košarkaške lige Srbije i nešto mlađih koji imaju određeni potencijal. Oni su taj svoj nivo dobrih igara prikazali u regularnom delu takmičenja u KLS, gde su bili prvi, i naravno kroz ove utakmice u samoj Superligi. Ovog trenutka se nalaze u grupi ekipa koje se bore za peto mesto, s obzirom da su praktično poznate prve četiri ekipe koje će igrati plej-of. I to peto mesto nije bez značaja, iz više razloga.”

 

Podsetio je i da završnica Superlige vrlo zanimljiva i skrenuo pažnju na neke rezultate.
“Sama završnica Superlige postaje vrlo interesantna uprvo zbog toga što se u toj borbi za treću i četvrtu poziciju, i za peto mesto, kroz ove rezultate pre svega jučerašnjih utakmica, stvari po malo komplikuju a to je vrlo intersantno za ljude koji prate košarku i gledaju Superligu. Utakmica sa Radničkim, koju je FMP dobio, je dovoljno dobro upozorenje da ni jednog trenutka ne sme da bude opuštanja u mečevima protiv ekipa koje su objektivno slabijeg kvaliteta od nas. A mi imamo i iskustvo iz prve utakmice koju smo na težak način dobili u Železniku“, zaključio je Vujošević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here