Odluka Evrolige da se poništi sezona i da naredne takmičarske godine u elitnom takmičenju ostanu isti klubovi kao u sezoni 2019/2020 odjeknula je u svim košarkaškim krugovima.

Napori Partizana da se nađe u Evroligi otišli su u nepovrat, a oglasio se i najtrofejniji trener u istoriji crno-belih.

Duško Vujošević je izjavi za Sport klub naglasio da je Partizan oštećen, ali da veruje da će ova odluka kod navijača crno-belih doneti još veću privrženost klubu.

– Kada je reč o 11 klubova sa A licencom, to nije dobro za košarku, ali oni nisu bili sporni. U principu ne volim kada se stvar rešavaju za zelenim stolom, bilo je najnormalnije kada je u pitanju region da se odredi turnir, neki model takmičenja kojim bi se došlo do šampiona ABA lige, koji bi onda predstavljao region u Evroligi. Novim sponzorom Gaspromom menja se pozicija Zenita, on bi mogao da bude 12. ekipa koja dobija ugovor. Predvideo sam u intervjuu za list Danas da se neće igrati i da će Zvezda dobiti vajld kard. Nije dobro za evropsku košarku da se tako donose odluke, a nisu dobri ni ti desetogodišnji ugovori. Apsolutno je nepravedno prema Partizanu, a koliko ja poznajem Partizanovu publiku, ona se neće predati i tek će sada podržavati klub više – rekao je Vujošević za Sport klub.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here