MN Press
Duško Vujošević

Bivši trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je pogođen smrću Dušana Dude Ivkovića.

Vujošević je otkrio i detalje koji su bili kobni za legendu svetske košarke.

– Znao sam da ima nekih određenih problema, da je dobio infekciju od golubova, koji su bili njegova velika strast, znam i da je imao nekih problema sa herpesom. Mada nikada ne znaš šta sutra nosi tebi. To je demon zvani sutra – rekao je Vujošević.

Vujošević je naveo i šta će mu biti večno urezano u pamćenju.

– Ja ću ga pamtiti jer smo zajedno proveli deo zajedničkog života kroz košarku. Ne želim da nabrajam šta je sve uradio u košarci, znao je da se nametne, on je u određenom momentu bio i u Partizanu, ali najviše u reprezentaciji Jugoslavije, kroz sve faze dok se ona smanjivala. Možda po zlatu u Atini 1995. ali ja sam imao dosta različitog kontakta sa njima.

Partizan će se na večerašnjoj utakmici protiv Efesa oprostiti od Dude Ivkovića.

– Sve što je on napravio, to ime će ostati zapamćeno, njegovo delo će ostati upisano za sva vremena, i kroz uspehe reprezentacije i kroz domaćinski odnos u KSS, zaista srpska košarka ovim gubitkom postaje manje značajna, bez obzira na godine, njegova snaga mentalna je za sve nas bila uverenje da će on proći kroz sve. Sve što je radio, radio je na monumentalan način, ta posvećenost golubovima, u reprezentaciji, trenerska organizacija… Manje smo snažni kada ostanemo bez jedne ovakve veličine – rekao je Vujošević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here