Vujošević: Skandalozno suđenje u Zagrebu

0

Takođe, strateg srpskog prvaka imao je primedbe i na delegata susreta Danka Radića, inače predsednika Košarkaškog saveza Hrvatske.

 

Vujošević je zbog dve tehničke greške u poslednjih pet minuta udaljen sa terena, što je značajno pomoglo Cedeviti da se odlepi na dvocifrenu razliku i tako dođe do pobede koja je odvela u Evrokup.

 

"Mi smo stvarno uložili mnogo napora, ali smo na kraju tretirani od slovenačke sudijske trojke koju je odredio onaj koji delegira sudije u ligi, Danko Radić, predsednik KS Hrvatske", istakao je Vujošević i dodao:

 

"Skandalozno je kako su se prema nama ponašali arbitri iz Slovenije u utakmici koja je odlučivala o prvom mestu pred plej-of, kao i o koeficijentu za narednu sezonu, i to baš između srpskih i hrvatskih klubova. Ukoliko ova liga u određenim utakmicama i dalje bude imala ovakav uticaj, neće previše napredovati. Šta više, neće ni mnogo trajati. Posebno me je iznervirao sudija Javor koji je po ko zna koji put bezobrazno i drsko oštetio Partizan. A kada posle njegove loše procene usledi reakcija sa naše klupe, on dosuđuje tehničke greške. Način na koji smo danas izgubili otvara mnoga pitanja u vezi sa takmičenjem", poručio je besni trener crno-belih Dule Vujošević posle utakmice.

 

Partizan još samo teorija može dovesti na prvo mesto pred fajnal-for. Beograđani imaju skor od 19 pobeda i šest poraza, isto kao i Cibona koja je poražena od Radničkog u Kragujevcu (72:64), ali i lošiji međusobni odnos, jer su izgubili oba meča protiv Zagrebčana. Za lidersku poziciju potrebna je pobeda u poslednjem kolu, ali i poraz "plavih momaka sa Tuškanca".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here