Vujošević: Sledi FMP, ne ovaj, nego drugi…

0

Duško Vujošević
 

"Iako je pobeda izvojena u produžetku mislim da je više nego zaslužena. Pobedili smo u važnoj utakmici. Ovo takmičenje jeste na neki način devalvirano, ali trebaće mnogo znoja da se osvoji trofej. Ja sam čovek koji ima dosta pobeda u životu i dosta poraza", rekao je Vujošević posle utakmice u Železniku.

 

Partizan je kao gost pobedio Zvezdu sa 82:78 posle produžetka i praktično je obezbedio prvo mesto na tabeli.

"Imamo prostora za jedan poraz, ali nemamo mentalan proštor. Imamo FMP Železnik, ne ovaj, već onaj koji nam dolazi i pozivam sve da kada je košarka u pitanju da se sretnemo sa pameću, obezbedimo uslove i da titula pripadne onome koji je najbolji na terenu. Nestanak ovog kolektiva bio bi veliki problem i za Partizan, ali i za košarku", istakao je Vujošević.

 

"Ovi igrači godinama daju svoj maksimum, pošteno se odnose prema poslu, kao da su plaćeni… Normalno da bi svaki drugi sistem i karakter igrača u tim uslovima ne bi bio više borbeno sposoban, ali zahvaljujući tim igračima imamo ekipu koja ima ideale, koja igra iz ljubavi, boreći se za neku svoju budućnost", kazao je on.

 

Vujošević je ocenio da određeni menadžeri i treneri drugih klubova koriste takvu situaciju i pokušavaju da odvedu pojedine igrače. On je dodao da mu smetaju komentari u javnosti da su se u Železniku sastali "klubovi gubitnici".

"Smešno je da vidim kad neko kaže ‘gubitnici se sastaju u Železniku’. Zvezda je imala korektnu sezonu, izgubila najvažniju utakmicu, pa? Oni verovatno jesu plaćeni, ali u ovakvoj situaciji to postaje neka vrsta opterećenja i pritiska", kazao je trener Partizana.

 

Košarkaš crno-belih Milenko Tepić rekao je da je utakmica bila teška i da je pobeda veoma važna zbog prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

"Utakmica je bila jako teška i važna, kao što je i ova sama liga važna za nas. Drago nam je da smo uspeli da pobedimo, iako to uopšte nije bilo lako. Šansa za Evroligu je propuštena pa nam je preostalo da se borimo za ovaj trofej i daćemo sve od sebe da ga osvojimo", rekao je Tepić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here