Vujošević: Telekom je Zvezdin bankomat

0

FoNet
Zvezda, Zvezda, Zvezda…: Duško Vujošević, trener Partizana
 

Vujošević je oštro reagovao na izjavu Ćulibrka, koji je za rekao da su crno-beli dobili milione i da nije moralno da iko iz tog kluba u negativnom kontekstu pominje Telekom.

Vujošević je rekao da Partizan poštuje "pravo svake privatne kompanije da odluči hoće li ili neće biti sponzor bilo kog kluba".

"Ali, ako jedna 100 odsto državna kompanija donese odluku da bude bankomat samo jednog kluba koji u poslednjoj deceniji u praktično svim sportovima u poređenju sa Partizanom ima zanemarljive rezultate u evropskim takmičenjima, i da ujedno potpuno ukine sva sponzorstva
praktično svim klubovima JSD Partizan, trenutna emotivna reakcija navijača Partizana, sasvim je prirodna", navodi se u saopštenju Vujoševića.

Predsednik JSD Partizan je kazao da je ove sezone jasno kome država daje više novca i dodao da su budžeti bilo kog kluba crno-belih svedeni na nulu.

"Ispada da država štedi samo na klubovima JSD Partizan, kojima su ukinuta praktično sva sponzorstva, dok za Crvenu zvezdu nema zime, budžeti su isti kao da nema nikakvih mera štednje. Takav odnos je nezapamćen od osnivanja Zvezde i Partizana, od 1945. godine nije bilo
godine u kojoj je jedan klub od države dobijao 100 odsto, a drugi klub ništa, i navijači Partizana samo reaguju na tu činjenicu, onako kako oni smatraju da je primereno", kazao je on.

On je naveo da se od navijača crno-belih ne može očekivati da "pokorno pune kasnu iz koje se 100 odsto novca ide na finansiranje Crvene zvezde".

"Tim pre što KK Partizan uredno plaća i poreze i kamate, za razliku od KK Crvena zvezda koja je nakon duga od 16 miliona evra zamrznuta kroz proces UPPR, i praktično utopljena u FMP", kazao je on.

Trener Partizana kazao je da neće biti razloga za bojkot usloga Telekoma, kada ta kompanija dokažae da se korišćenjem njihovih usluga ravnopravno finansiraju "večiti" rivali.

Takođe, Vujošević je ponovio da je Partizan u prethodnom periodu dobio neznatno više novca od Crvene zvezde, ali da je u tom periodu ostvario neuporedivo bolje rezultate od "večitog" rivala.

"U tom periodu Partizan je osvojio 12 uzastopnih titula prvaka države, u Jadranskoj ligi je i dalje klub sa ubedljivo najvećim brojem osvojenih titula, igrao je Fajnal for Evrolige 2010. godine,
rutinski skoro svake godine igrao Top 16 fazu Evrolige", kazao je Vujošević.

"U fudbalu je stanje još gore, FK Partizan je dva puta igrao Ligu šampiona, više puta igrao Ligu Evrope, uključujući i ovu sezonu, bez ijednog ozbiljnog sponzorstva od strane Telekoma Srbija, ali je Telekom Srbija ipak samo FK Crvena zvezda davao milione evra", kazao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here