Vujošević: Trijumf uprkos umoru

 

"Izuzetno težak meč. Marusi ima ime i budžet koji na prvi pogled ne ukazuju da se radi o velikom klubu. Medjutim, večeras nisu imali imperativ, a moj kolega je odlično postavio utakmicu. Pokazali su da su snažan kolektiv sa jakom odbranom i da imaju individualni kvalitet, a Mihalis Pelikanos je odigrao utakmicu života", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

 

Strateg crno-belih je dodao da se pribojavao meča sa Marusijem, pošto je njegova ekipa umorna posle takmičenja u Kupu prošle nedelje, gde je odbranila trofej.

 

"Pribojavao sam se ove utakmice, jer je došla posle osvajnja Kupa gde smo se iscrpeli, a drugo što smo za protivnika imali jako dobru ekipu. Nismo odigrali perfektno, ali nije bilo ni za očekivati tako nešto posle napornog turnira u Nišu i pritiska koji je nosio ovaj meč. Da me je neko pitao za prognozu rezultata pre početka Evrolige i samim plasmanom u Top 16 bih bio presrećan, ali mi smo kao skakači u vis, koji kad preskoče letvicu, granicu pomeraju još više", dodao je trener Partizana.

 

Vujošević se zahvalio publici za koju je rekao da je "definitivno najbolja u Evropi" i da na pravi način bodri ekipu i kada igra dobro i kada igra loše.

 

Trener Marusija Jorgos Barcokas rekao je da nije nezadovoljan uprkos porazu i da mu je bila čast što je njegova ekipa igrala u prepunom "Pioniru".

 

"Publika je bila zaista fantastična. Davala je podršku Partizanu do pobede, ali smo uspeli da 40 minuta na pravi način reagujemo na to. Zaustavili smo njihovo najjače oružje – ofanzivni skok. Imali smo svoju šansu za pobedu, ali je važna bila ‘trojka’ Lorensa Robertsa, dok je Bili Kiz sa druge strane promašio šut za ‘trojku’. Video sam u "Pioniru" Dušana Ivkovića i Dragana Kićanovića koji su velike ličnosti košarke. Za nas je bila čast da večeras igramo pred njima", rekao je Barcokas.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime