Vujošević: Trijumf uprkos umoru

0

 

"Izuzetno težak meč. Marusi ima ime i budžet koji na prvi pogled ne ukazuju da se radi o velikom klubu. Medjutim, večeras nisu imali imperativ, a moj kolega je odlično postavio utakmicu. Pokazali su da su snažan kolektiv sa jakom odbranom i da imaju individualni kvalitet, a Mihalis Pelikanos je odigrao utakmicu života", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

 

Strateg crno-belih je dodao da se pribojavao meča sa Marusijem, pošto je njegova ekipa umorna posle takmičenja u Kupu prošle nedelje, gde je odbranila trofej.

 

"Pribojavao sam se ove utakmice, jer je došla posle osvajnja Kupa gde smo se iscrpeli, a drugo što smo za protivnika imali jako dobru ekipu. Nismo odigrali perfektno, ali nije bilo ni za očekivati tako nešto posle napornog turnira u Nišu i pritiska koji je nosio ovaj meč. Da me je neko pitao za prognozu rezultata pre početka Evrolige i samim plasmanom u Top 16 bih bio presrećan, ali mi smo kao skakači u vis, koji kad preskoče letvicu, granicu pomeraju još više", dodao je trener Partizana.

 

Vujošević se zahvalio publici za koju je rekao da je "definitivno najbolja u Evropi" i da na pravi način bodri ekipu i kada igra dobro i kada igra loše.

 

Trener Marusija Jorgos Barcokas rekao je da nije nezadovoljan uprkos porazu i da mu je bila čast što je njegova ekipa igrala u prepunom "Pioniru".

 

"Publika je bila zaista fantastična. Davala je podršku Partizanu do pobede, ali smo uspeli da 40 minuta na pravi način reagujemo na to. Zaustavili smo njihovo najjače oružje – ofanzivni skok. Imali smo svoju šansu za pobedu, ali je važna bila ‘trojka’ Lorensa Robertsa, dok je Bili Kiz sa druge strane promašio šut za ‘trojku’. Video sam u "Pioniru" Dušana Ivkovića i Dragana Kićanovića koji su velike ličnosti košarke. Za nas je bila čast da večeras igramo pred njima", rekao je Barcokas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here