Vukčević: Mladić van domašaja Srbije

0

 

Vladimir Vukčević

"Da je u dometu on bi već, najverovatnije, bio i lociran i uhapšen", rekao je Vukčević za praški radio ”Slobodna Evropa”.

Tužilac Vukčević je istakao da niko ne može da kaže da li je bivši komandant Vojske Republike Srpske Mladić u Srbiji ili nije.

"Niko Seržu Bramercu nije rekao da on nije u Srbiji. Jer, taj ko bi rekao da (Mladić) nije u Srbiji , on bi morao, otprilike, da zna i gde je. Dakle, niko ne može reći da li je (Mladić) u Srbiji ili nije. Ja sam davao neke moje procene, dakle lično moje procene na osnovu činjenica koje sam imao u vidu, da smatram da je u Srbiji", kazao je Vukčević.

Tužilac Vukčević je izneo i da, ukoliko su "službe nekada i čuvale Mladića", danas to apsolutno nije istina i vojna i policijska bezbednost rade zajedno na hvatanju haških begunaca.

"Apsolutno rade, i to imaju u vidu svi oni koji treba da imaju u vidu to", odlučan je bio Vukčević.

"Ništa Bramercu nismo ponudili, on je samo imao uvid u naš rad, odnosno rad bezbednosnih službi. Rad bezbednosnih službi je po svojoj prirodi tajan. On (Bramerc) sada ima apsolutni uvid, vidi da se čine izuzetni napori da taj posao bude završen", zaključio je Vukčević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here