Vukčević precizira izjavu medijima

0

Rekao je, nije rekao: Vladimir Vukčević

"U nameri da javnosti objasnim teškoće koje imamo u akciji lociranja, hapšenja i transfera Mladića i (Gorana) Hadžića u Hag, već se dva dana interepretira moja neprecizna izjava da je glavni haški tužilac Serž Bramerc u najnovijem izveštaju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija naveo da Ratko Mladić nije u dometu snaga bezbednosti Srbije", navodi se u saopštenju.

Vukčević navodi da Akcioni tim čini sve da haški begunci budu izvedeni pred Tribunal jer je to, kako je rekao, državni interes.

"Izuzetno cenim objektivan i visokoprofesionalan stav gospodina Bramerca da nam pomogne u tom poslu", kazao je Vukčević i poručio da je izveštaj glavnog tužioca baziran na činjenicama, a da će taj dokument, kako je naveo, dobiti svoj puni smisao kada bude prezentiran Savetu bezbednosti UN.

Bramercov izveštaj će Savetu bezbedosti UN biti predstavljen 3. decembra.
Mediji su preneli da je Vukčević izjavio da je Bramerc u najnovijem izveštaju Savetu bezbednosti UN naveo kako "haški begunac i optuženik Ratko Mladić nije u dometu snaga bezbednosi Srbije, kao i da je rekao "da je u dometu on bi već, najverovatnije, bio i lociran i uhapšen".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here