Vukčević: Ratnim zločincima ćemo oduzeti imovinu

0

On je rekao za list "Danas" da je u prvom predmetu reč o ratnom zločinu koji je počinjen na četiri lokacije, ali je objasnio da o tačnim lokacijama ne može trenutno da govori, jer je pretkrivični postupak u toku.

 

"Imamo saznanja da je grupa od njih desetak likvidirala oko 200 žrtava. U drugom predmetu sumnja se na više od 20 izvršilaca ubistva oko 50 osoba", rekao je Vukčević.

Otvaramo dva velika predmeta ratnih zločina: Vladimir Vukčević

On je rekao da su osumnjičeni danas izuzetno bogati ljudi, koji žive veoma lagodno u Srbiji i da će Tužilaštvo prvi put staviti akcenat i na oduzimanje imovine stečene ovim krivičnim delima.

 

Vukčević je objasnio da je reč o velikoj pljački i objasnio da je od civilnih žrtava oduziman novac, zlato i druge dragocjenosti, a da su "osumnjičeni u Srbiji kupili veliki broj nekretnina, imaju posede, lokale, kuće, luksuzne vile i automobile".

 

"Naš zahtev za sprovođenje istrage je sačinjen tako da možemo da uđemo u postupak oduzimanja imovine stečene krivičnim delima ratnih zločina, najpre privremeno, a zatim i u postupak trajnog oduzimanja te imovine. Ovo je novo iskustvo za nas", rekao je Vukčević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here