Vukovar na ćirilici – ne dolazi u obzir

0

Vukovar

Takav zahtev je potekao od Kluba većnika SDSS-a i zamenika gradonačelnika Vukovara iz redova te stranke Dejana Drakulića.

 

“Time su se ostvarile naše crne slutnje da bi to bio samo vrh ledenog brega daljnjih sličnih zahteva“, navode iz vukovarskog odbora HSP-a. Tvrde i da bi predstavnici Srba – što je po njima Drakulić već javno najavio – tražili i nazivi ulica u Vukovaru pišu dvojezično, izdaju javne isprave i službeni obrasci, a i ime samog Grada Vukovara bilo bi pisano i na ćirilici.

 

“Smatramo da se ratne rane u Vukovaru još nisu zacelile, nekoliko stotina ljudi još uvek se vodi nestalima, majke još oplakuju sinove. Takvim zahtevima SDSS-a i izjavama njihovih čelnika u potpunosti se obezvređuju žrtve poginulih hrvatskih vitezova u odbrani Vukovara 1991. i cele Hrvatske. I na žalost, SDSS time sigurno ne doprinosi poboljšanju suživota Hrvata i Srba u Vukovaru, već njegovom pogoršanju“, navodi se u dopisu HSP-a koje su potpisali predsednik vukovarskog odbora Marijan Pavliček, potpredsednik Gradskog veća Vukovara Tomislav Džanak i glavni sekretar stranke Pero Ćorić.

 

Zaključuju da se i dalje žestoko protive navedenim zahtevima SDSS-a u čemu očekuju i podršku ostalih relevantnih činilaca u Vukovaru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here