Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Minsku da je Belorusija prijateljska zemlja Srbiji i da to pokazuje na svakom mestu.

– Ne samo u bilateralnim odnosima već i na svim međunarodnim forumima gde čvrsto drži našu poziciju, uvek glasa sa nama i za nas, uvek je principijelno protiv lažne države Kosovo gde god da se oni pojave – rekao je Vulin na kraju dvodnevne zvanične posete Belorusiji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, on je istakao da Srbija može da bude zahvalna predsedniku Aleksandru Lukašenku i beloruskoj vladi na odnosu prema Srbiji.

– Belorusija je važan saveznik, ne samo u vojnom već i u ekonomskom i političkom smislu. Saradnja naših naroda i našeg rukovodstva će se samo nastaviti. Ja sam, naravno, veoma zadovoljan posetom. Lepo je biti među prijateljima – rekao je Vulin.

Ministar je večeras sa članovima delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prisustvovao u Dvorcu Republike u Minsku svečanoj akademiji podovom Dana zaštitnika otadžbine i Oružanih snaga Belorusije.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik predsednika Belorusije za bezbednost Viktor Lukašenko, državni sekretar nacionalne bezbednosti general-potpukovnik Andrej Ravkov, ministar odbrane general-major Viktor Hrenin i brojni gosti, kaže se u saopštenju.

Dan zaštitnika otadžbine posvećen je formiranju Crvene armije 23. februara 1918. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here